Srebrni dan olimpijskog kalendara

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2012, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebrni dan olimpijskog kalendara

05.08.2012. -

Sedmog dana Olimpijade ruska reprezentacija je dobila 6 srebrnih medalja. Većina od njih je neosporno bliska zlatnim. U timskom takmičenju se promenio lider – Amerikanci su dobili još tri zlatne medalje, te su potisnuli kinesku reprezentaciju.

Jedna od protivrečnih medalja je srebrna medalja Natalije Zabolotne u atletici. Inače je ona ukupno podigla teret, koji je podigla i Svetlana Pobedova iz Kazahstana, ali je ona sama nešto teža od nje, zato je zauzela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << samo drugo mesto. Zabolotna se raduje, jer je ona posle šampionata Rusije bila u rezervi. Ona je saznala da će ići u London samo dan pre odlaska.

- Za mene je mnogo i samo učešće u Olimpijadi. Da nisam se spremala, ne bih moralno izdržala. Meni je bilo važno da dokažem da nisam gora od drugih. Čak ako i ne pođem u London, ja ću znati, da sam bila na istom nivou kao i one, koje su pošle. Radila sam svoj posao i morala da moralno istrajem.

Slučajna je bila srebrna medavlja ruskog teškog atletičara Aptija Auhadova. Spor za zlato s Poljakom Adrijanom Edvardom Zijelinskim se rešio zbog 130 grama njegove sopstvene težine. Nezadovoljan srebrnom medaljom i džudojista Aleksandar Mihajlin. U finalu se on takmičio s Francuzom Tedijem Rinerom, koga još nije nijednom pobedio. Olimpijada je mogla da sve popravi, ali nisam uspeo, - izjavio je Aleksandar Mihajlin.

- Nezadovoljan sam rezultatom. Možda su to samo glasne reči, ali sam ovamo išao po zlato, srebro mi ne odgovara.

Posle pekinške olimpijade se činilo da su kineski sportisti zauzeli prvenstvo u skokovima na batutu, te nikome ga neće dati. Tako bi verovatno i bilo da nije se u spor dva kineska gimnastičara umešao Rus Dmitrij Ušakov. Za sada je on imao snage samo za srebrnu medalju, ali je za njega i to ogromno dostignuće, - smatra sam Ušakov.

- Za sada je ovo moje najveće dostignuće u sportu. Na svetskim šampionatima nisam uspevao da se nađem među tri najbolja. Ustvari je Kinez bio mnogo jači u ovom trenutku. Ima čemu da težim i šta da radim.

Pri kraju su obradovali navijače i plivači. Anastasija Zujeva je dobila srebrnu medalju u plivanju na distanci 200 metara, a Evgenij Korotiškin je u plivanju na distanci 100 metara. U savremenom plivanju, gde je u bazenima tesno od svetskih rekorda, i to je veliko dostignuće.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.