Sprinteri Srbije bez olimpijske norme

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprinteri Srbije bez olimpijske norme

U prepodnevnom programu trećeg takmičarskog dana SP u Segedinu, veslale su se kvalifikacije i polufinalne trke u sprintu. Posle odličnih nastupa predstavnika Srbije u kvalifikacijama, pet posada zastalo je u polufinalu. Na najkraćoj kajakaškoj deonici Srbija je ostvarila četiri B finala i jedno C finale.
Najveće uzdanice srpskog tima, sprinteri u dvosedu Filipović, Zorić nisu uspeli da obezbede plasman u A finale k-2 200m i mogućnost da se bore za Olimpijske igre >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u Londonu. U polufinalnoj trci stigli su treći na cilj što im je bilo dovoljno samo za utešno B finale i borbu od 10. do 18. mesta. Najtrofejnija i najiskusnija sprska posada izveslala je stazu od 200m u vremenu 32 sekunde, 646 stotinki.
U preostale tri olimpijske discipline, olimpijska kvota ostala je nedostižna za reprezentativce Srbije. Nikolina Moldovan je bila učesnik k-1 200m i kao treća u polufinalu doveslala do B finala. Marko Novaković u k-1 200m bio je četvrti u polufinalu i učesnik je B finala. Kanuista u sprintu Goran Cvitanović u c-1 200m kao šestoplasirani u polufinalu boriće se u nedelju u C finalu za plasman od 19. do 27 mesta.
Antonija Nađ i Olivera Moldovan u k-2 200m bile su šeste i nastupiće u B finalu. Finalne trke u sprintu, veslaju se u nedelju.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.