Špekulanti raspoloženiji prema zlatu

Izvor: GdeInvestirati.com, 06.Apr.2015, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špekulanti raspoloženiji prema zlatu

LONDON - Među špekulantima koji trguju zlatom raspoloženje je poboljšano, pokazao je u petak uveče objavljeni nedeljni izveštaj američke Komisije za trgovanje robnim ugovorima (CFTC).

Prvi put u devet nedelja raste optimizam na poziciji kartona neto duga, što znači optimistična očekivanja na tržištu malih i velikih špekulanata.

Broj ugovora popeo se u izveštajnom periodu sa 52.925 >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << na 81.115 (rast 53,3 posto), što je uglavnom rezultat aktivnosti velikih špekulanata. Takođe, na poziciji neto duga futuresa zabeležen je rast broja ugovora od 47,4 posto, sa 54.281 do 80.019.

U slučaju malih špekulanata, neto kratke pozicije (pesimistična tržišna očekivanja) pretvorile su se od minus 1.356 futuresa u poziciju neto duga u iznosu od 1.096 ugovora. Stoga je većina malih špekulanata ponovo optimistična.

Slabi ekonomski podaci koji su pritisnuli američki dolar pomogli su povratku cene ovog plemenitog metala iznad 1.200 dolara (poslednja cena 1.210,88 USD).

Nastavak niskih kamatnih stopa se tradicionalno smatra kao najpovoljnije okruženje za zlato.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.