Snimljen film o Stivenu Hokingu

Izvor: Politika, 08.Avg.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimljen film o Stivenu Hokingu

LONDON – Britanski reditelj Džejms Marš predstavio je danas najavni video klip za svoj novi film posvećen britanskom teoretskom fizičaru Stivenu Hokingu.

Film Teorija svega priča je o mladom fizičaru, njegovoj ljubavnoj priči s prvom surpugom Džejn Vajld i otkrivanju teške bolesti - neuromišićne distrofije, zbog koje je sada u invalidskim kolicima.

Čuvenog fizičara u filmu igra Edi Redmejn, koji je glumio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u filmu „Jadnici” prema istoimenom romanu francuskog pisca Viktora Igoa.

Filmski kritičari očekuju da će Maršov film biti u trci za Oskara. Film izlazi u bioskope u novembru u SAD, a u martu naredne godine u Evropi.

Marš (49) je dobio 2009. godine Oskara za najbolji dokumentarni film „Čovek na žici”, posvećen francuskom akrobati na žici Filipu Petiju.

Stiven Hoking (1942) je istaknuti engleski fizičar. Reputaciju jednog od vodećih svetskih naučnika 20. veka stekao je posle objavljivanja knjige o poreklu univerzuma „Kratka istorija vremena” (1988).

Pre deset godina snimljen je prvi biografski film o fizičaru, koji se često pojavljuje u televizijskim serijama kao što su „Simpsonovi” i „Štreberi“, a u julu je bio gost u predstavama „Letećeg cirkusa Montija Pajton”.

Tanjug

objavljeno: 08.08.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snimljen film o Stivenu Hokingu

Izvor: Blic, 08.Avg.2014

Britanski reditelj Džejms Marš predstavio je danas najavni video klip za svoj novi film posvećen britanskom teoretskom fizičaru Stivenu Hokingu. Stiven Hoking..Film "The Theory of Everything" (Teorija svega) priča je o mladom fizičaru, njegovoj ljubavnoj priči s prvom surpugom Džejn Vajld i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.