Izvor: Politika, 13.Feb.2014, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežna oluja u SAD, poplave u Britaniji

Smetovi i udari vetra odneli prve žrtve i zaustavili drumski i avionski saobraćaj

Prema izveštajima agencija

Atlanta, London – Trinaest ljudi nastradalo je u snežnoj oluji koja je pogodila istok SAD, dok je jedna osoba izgubila život u nevremenu sa obilnim padavinama i vetrom orkanske jačine u Velikoj Britaniji.

Jak sneg, ledena kiša i poledica prvo su pogodili jugoistok, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << juče i severoistok SAD, posebno Njujork i Vašington, otežavajući drumski i avionski saobraćaj i ostavljajući bez struje 363.000 potrošača.

Mnogi Amerikanci na istočnoj obali nisu mogli da se probiju kroz smetove i dođu do zavejanih automobila, javlja AFP. Ustanove federalne vlade nisu radile, a u prestonici je zatvoren i aerodrom „Ronald Regan”.

Predsednik Barak Obama potpisao je deklaraciju o vanrednom stanju u Džordžiji, a guverneri Alabame, Severne Karoline, Južne Karoline i Misisipija proglasili su vanredno stanje zbog vremenskih uslova.

U poslednja dva dana otkazano je ili odloženo oko 9.000 avionskih letova.

S druge strane Atlantika, vetar jačine 160 kilometara na čas ostavio je bez struje 150.000 domaćinstava u Engleskoj i Velsu. Veliki delovi jugozapada Britanije su pod vodom. Duž Temze, čiji je nivo najviši u poslednjih 60 godina, poplavljeno je 1.100 kuća.

objavljeno: 13.02.2014.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Poplave

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.