Sneg i dalje pravi haos u Evropi

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg i dalje pravi haos u Evropi

London -- Sneg i hladnoća nastavljaju da ugrožavaju saobraćaj na severozapadu Evrope. U Frankfurtu je danas moralo da bude otkazano još najmanje 80 letova.

Veliki delovi severne Francuske su praktično zaledjeni, a zvaničnici situaciju opisuju kao "veoma komplikovanu".

Stotine putnika ostalo je noćas zaglavljeno na frankfurtskom aerodromu, jer je juče otkazano 800 od 1.200 letova.

Ali veoma brzi voz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Eurostar, koji povezuje London, Pariz i Brisel, nastavio je, posle jučerašnje obustave, da saobraća, ali sa zakašnjenjima.

Eurostar je juče bio primoran da obustavi sve linije, pošto je jaka snežna oluja pogodila Francusku, Belgiju, Nemačku i Britaniju.

Brzi vozovi izmedju Pariza i drugih francuskih regiona takodje ponovo saobraćaju.

Francuska železnička kompanija SNCF navela je da je zbog obustave saobraćaja tokom noći smestila 1.000 putnika u hotele i raspoloživa spavaća kola vozova.

"Već 24 sata 10.000 zaposlenih uklanja sneg sa šina i radi na ponovnom uspostavljanju saobraćaja", saopštio je SNCF.

No, uprkos ponovnom uspostavljanju železničkog saobraćaja, stanje na putevima u Francuskoj ostalo je teško, jer je sneg glavne saobraćajnice pretvorio u klizališta, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals.

Kao ispomoć radnicima koji pokušavaju da uspostave prekinuto snabdevanje strujom za oko 80.000 domaćinstava na severoistoku zemlje angažovana je i vojska.

Meteorolozi najavljuju da će ledeno vreme potrajati najmanje do sutra. I u Belgiji vozači voze po zaledjenim, nesigurnim putevima, a vozovi saobraćaju usporeno.

Prema podacima belgijske kompanije za hitnu pomoć na putevima - Turing, dužina saobraćajnih kolona u jutarnjem špicu juče je u Belgiji bila veća od 1.600 kilometara.

Velike hladnoće i sneg pogodili su i južnu Englesku, što je dovelo do jučerašnjeg zatvaranja tunela ispod Lamanša.

Ostrva u Lamanšu, kako navodi BBC, suočavaju se sa najgorim vremenskim uslovima u poslednjih nekoliko decenija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snežna Evropa, i dalje haos

Izvor: OkRadio.rs, 13.Mar.2013

Sneg i hladnoća nastavljaju da ugrožavaju saobraćaj na severozapadu Evrope. U Frankfurtu je danas moralo da bude otkazano još najmanje 80 letova. Veliki delovi severne Francuske su praktično zaledjeni, a zvaničnici situaciju opisuju kao "veoma komplikovanu". Stotine putnika ostalo je noćas...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.