Slučaj Ozil - Kinezi su krivi za sve?!

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2020, 10:06

''Slučaj Ozil'' - Kinezi su krivi za sve?!

Nekada najbolji kreativac PL proživljava najteže dane u profesionalnom smislu.

Mesut Ozil se nije našao na listi igrača koji će braniti boje Arsenala u tekućoj sezoni Premijer lige.

Naravno postoji mogućnost promene tokom januara, kada se završi zimski prelazni rok, ali utisak je da Nemac više nema šta da traži u Londonu. Sam Ozil se oglasio juče preko Instagrama, pominjao je lojalnost i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vernost i kako će nastaviti borbu kako bi promenio mišljenje Artete i čelnih ljudi Arsenala.

Ipak, engleski mediji pišu kako Ozil veruje da se iza svega krije interes Kineza te da ga je Arsenal ostavio na cedilu kako bi poboljšao odnos sa jednim od većih sponzora Premijer lige.

Radi se o CCTV, kineski javni servis je svojevremeno "izbrisao" Ozila sa svih platformi. Setimo se Ozil je jedan od malobrojnih fudbalera koji su ukazivala na probleme Ujgura u Kini, to jeste kako je ovaj muslimanski deo stanovništva u logorima po nalogu tamošnje Vlade. Dan posle toga, CCTV nije htela da prenosi meč Sitija i Arsenala prošlog decembra a Ozil je izbrisan i sa PES igrice, ali i sa socijalnih platforma poput Weibo.

Da li su "tobdžije" poklekle i rešile da udovolje novcu sa strane ostaje da se vidi, sa druge strane možemo reći da se ni Ozil nije preterano trudio, ali da zaslužuje šansu - verovatno da.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.