Izvor: Luftika.rs, 15.Jul.2023, 12:05

Skandal potresa BBC: Voditelj platio 40.000 evra tinejdžeru za eksplicitne fotografije

Seks skandal u čijem su središtu poznati, ali još uvek neimenovani voditelj i jedan maloletnik potresa britansku javnost.
Neimenovani voditelj BBC-a u centru je skandala, jer je otkriveno da je jednom tinejdžeru platio oko 40.000 evra u zamenu za eksplicitne fotografije.
BBC je u izjavi za javnost potvrdio da je suspendovao muškog člana osoblja, ali nije otkrio identitet zaposlenog. Prva saznanja o ovom skadnalu, obajvio je londonski list „The Sun“.
Ovo je sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << znamo o najvećem skandalu koji potresa medijsku kuću u Velikoj Britaniji.
Odmah se oglasio i generalni direktor BBC-a Tim Dejvi, koji je rekao da kompanija „brzo i pažljivo“ istražuje ove tvrdnje.
Kako je preneo Dejli mejl, skandal je prvi put prijavljen pre nekoliko nedelja, a Dejvi je naveo da nije bio upoznat sa optužbama, uprkos tvrdnjama da je tinejdžerova majka prvobitno kontaktirala BBC 19. maja.
Takođe, policija je potvrdila da je razgovarala sa nadležnima kompanije o skandalu, ali da nije bilo zvaničnog saopštenja.
– Zahtevaćemo dodatne informacije pre nego što odredimo dalji tok istrage – rekli su iz policije.
Pojedini izvori su saopštili da šefovi u početku nisu „verovali u ozbiljnost situacije“.
– Svi smo zaprepašćeni. Osećaj je kao da je avion u plamenu, ali ne možemo da izađemo, jer su vrata zaključana, tako da se nadamo da će pilot nešto uraditi – rekao je jedan izvor.
Dejvi je u mejlu poslatom osoblju, naglasio da ove optužbe shvata „neverovatno ozbiljno“.
– U kontaktu smo sa porodicom tinejdžera. Želim da vas uverim da radimo na utvrđivanju činjenica i obezbedićemo da se ta pitanja reše pažljivo i na pravi način – naveo je on. Takođe, nekoliko poznatih zvezda BBC-a, među kojima su Geri Lineker, Džeremi Vajn, Niki Kembel i Rajlan Klark, distancirali su se od ovih optužbi.
Sekretarka za kulturu Ujedinjenog Kraljevstva Lusi Frejzer ocenila je da su ovi navodi „duboko zabrinjavajući“ i naglasila da BBC sada treba da ispita celu situaciju i preduzme odgovarajuće mere.
Takođe je rekla da je o svemu razgovarala sa Dejvijem.
Još uvek su nepoznati detalji istage, sem da je reč o voditelju koji je poznat milionima ljudi, kao i da, ukoliko se dokaže da su ove tvrdnje istinite, osumnjičenom preti zatvorska kazna od 14 godina.
Britanska političarka Rejčel Rivs rekla je da su objavljeni izveštaji „zabrinjavajući“ i da treba te navode treba detaljno istražiti.
– Ideja da se neki voditelji ponašaju kao da neče biti kažnjeni i da mogu da se izvuku sa ovakvim stvarima, dovodi u pitanje etiku, istrage, koliko dugo ove stvari traju. To je zabrinjavajuća stvar, neko iznese ovakvu optužbu, a počinioca puštaju na televiziju. To je nepoštovanje prema žrtvama i zato je potrebna detaljna istraga – rekla je ona.
Ministarka u vladi Viktorija Atkins rekla je da BBC mora hitno da reaguje i istraži slučaj, kao i da je zabrinutost javnosti „sasvim očekivana i razumljiva“.
Navodno, porodica žrtve tvrdi da je slanje eksplicitnih poruka počelo 2020. godine i da voditelj nije krio svoj identitet nego je tinejdžeru slao fotografije dok je bio na poslu.
Majka žrtve je za „The Sun“ rekla da je uvek „volela“ da gleda voditelja, tako da je ostala „šokirana“ kada je videla njegovu fotografiju detetovom telefonu. Voditelj je u donjem vešu ležao na sofi, piše Dejli mejl.
Majka takođe tvrdi da je njeno dete dobilo oko 40.000 evra za eksplicitne fotografije, što je kasnije koristilo za kupovinu droge.
Urednica sektora za kulturu BBC-a Kejti Razal rekla je da prisustvo voditelja u emisiji nakon iznetih optužbi „dovodi do pitanja koje poteze je kompanije preduzela nakon iznetih optužbi“.
Ona je rekla da su mnoga pitanja i dalje bez odgovora, uključujući i tok istrage i da li je bilo prikladno da neimenovani voditelj ostane da vodi emisiju nakon optužbi.
Izvor: Nova.rs
Voditeljka preko radija tražila misterioznog muškarca sa kojim se ljubila na festivalu

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.