Sirijci iz Londona: Biju Rusi, bije Asad

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijci iz Londona: Biju Rusi, bije Asad

Sirijska opservatorija za ljudska prava, stacionirana u Londonu, od nastanka je paravan Zapada za rušenje sirijskog predsednika Bašara al Asada, a od nedavno i glasnogovornik protiv svega ruskog (naročito vojske), gotovo da žali što je u toku ozbiljna borba protiv terorista takozvane Islamske države. Zato ova monitoring grupa dezinformacijama pokušava da borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << terorizma ustvari pokaže kao borbu Rusa i Asada protiv "pobunjenika" - što je termin za teroriste koje podržava Zapad protiv režima, a ne za džihadiste Islamske države

E pa Sirijska opservatorija za ljudska prava saoštava da je u sredu počeo talas kooridiniranih napada - iz vazduha udaraju Rusi, a na zemlji napreduju "režimske snage" - termin koji se koristi za sirijsku vojsku u savezništvu sa lokalnom i stranom milicijom.

Opservatorija navodi da su na udaru najmanje četiri položaja "pobunjenika", a pod intenzivnim napadom ruskih vazdušnih snaga našle su se sirijska provincija Hama i oblasti u provinciji Idlib, a da se s druge strane izvode i snažni napadi ciljeva raketama zemlja-zemlja.

Zapad, naravno, "pobunjenike" ne tretira kao teroriste, štaviše pomaže im, dok su Rusi ispravno istakli da su legitimni cilj i borci koji nasilno, oružjem, žele da sruše vladajući režim, jer je i tu reč o teroristima - što je usitinu i tačno u svim delovima sveta, osim tamo gde Zapadu to ne odgovara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.