Šetao ulicama pre napada; Objavljen snimak ubice poslanika Dejvida Ejmsa VIDEO

Izvor: B92, 19.Okt.2021, 09:44

Šetao ulicama pre napada; Objavljen snimak ubice poslanika Dejvida Ejmsa VIDEO

London -- Skaj njuz objavio je snimak nadzorne kamere koja je snimila ubicu konzervativnog britanskog poslanika Dejvida Ejmsa.

Na snimku se vidi, kako prenosi Skaj njuz, Ali Harbi Ali, 25-godišnji Somalac koji je Ejmsa ubio nožem.

Harbi Ali, kako se vidi na snimku nadzorne kamere, hoda ulicom u zelenoj jakni i nosi naočare i ranac na desnom ramenu. Alija je snimila nadzorna kamera iz obližnje prodavnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sumnja se da je u trenutku kada je snimljen išao prema železničkoj stanici Gospel Oak.

Navodi se da je snimljen je u petak ujutro, nekoliko sati pre ubistva.

Snimak možete pogledati OVDE.

Ali je živeo nedaleko od crkve u kojoj je ubio britanskog poslanika, a policija sada pokušava da utvrdi sve okolnosti ubistva, kao i šta se događalo u satima pre samog čina.

Dejvid Ejms je više puta izboden nožem nešto posle podneva za vreme sastanka sa biračima u Metodističkoj crkvi u Li-on-Siju.

Policija Velike Britanije je ovo ubistvo proglasila terorističkim činom, a Harbi Ali je uhapšen odmah nakon napada na licu mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Objavljen snimak ubice poslanika Dejvida Ejmsa

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2021

LONDON - Skaj njuz objavio je snimak nadzorne kamere koja je snimila ubicu konzervativnog britanskog poslanika Dejvida Ejmsa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.