Semafor od kog boli glava

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Semafor od kog boli glava

Ovaj semafor, koji se nalazi u poslovnom distriktu u Londonu, izazvaće glavobolju kod svih učesnika u saobraćaju. Na njemu se nalazi 75 svetala, koja se pale i gase prema unapred određenoj šemi.

Ipak, ovaj semafor ne reguliše saobraćaj već je umetnička instalacija francuskog umetnika Pjera Vivana nazvana "Drvo semafor". Instalacija je postavljena na mesto gde je stajalo stablo platana, koje je počelo da umire >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbog zagađenja vazduha.

Lokalne vlasti su drvo uklonile tek nedavno, ali su morale da obećaju da će ga vratiti jer je bilo omiljeno među lokalnim stanovništvom. Vivan kaže da semafor menja ovo stablo, a da svetla otkrivaju i reflektuju ritam aktivnosti okruženja.

Mnogi vozači su u početku bili zbunjeni novim semaforom i pokušavali da se snađu na ulici prema promenama svetla bez reda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ko bi se tu snašao: Ovo je najkonfuzniji semafor na svetu

Izvor: S media, 03.Nov.2012, 09:39

Ovaj semafor, koji se nalazi u poslovnom distriktu Canary Wharf u Londonu, će izazvati glavobolju kod svih učesnika u saobraćaju. Na njemu se nalazi 75 svetala, koja se pale i gase prema unapred određenoj šemi...Ipak, ovaj semafor ne reguliše saobraćaj. Ovo je umetnička instalacija francuskog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.