Selfi: Londonci ozbiljni, Moskovljanke doterane

Izvor: OkRadio.rs, 04.Dec.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selfi: Londonci ozbiljni, Moskovljanke doterane

Londonci su gotovo uvek ozbiljni na selfijima, dok su Moskovljani, a uglavnom je reč o ženama, maksimalno doterani, otkriva istraživanje sprovedeno povodom izložbe o selfijima koje se u petak otvara u Londonu. Projekat "Selfiecity" globalno vodi Lev Manovič, profesor kompjuterskih nauka na Njujorškom univerzitetu. Osam stručnjaka angažovanih na projektu prikupljalo je i analiziralo selfije iz raznih krajeva sveta. Dosad je ova akcija sprovedena u Bangkoku, Berlinu, Moskvi, Njujorku i Sao Paolu. Manovič je u izjavi za Rojters rekao da je cilj projekta "videti da li se iz selfija može naučiti nešto novo o kulturnim razlikama i ponašanjima".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Selfiji širom sveta: Ko se skockava, a ko je uštogljen?!

Izvor: Prva.rs, 04.Dec.2015

Postavka "Big Bang Data", koja je predstavljena u kulturnom centru Somerset Haus, prikazuje 640 selfija izabranih među 152.462 fotografija objavljenih na Instagramu u okviru akcije "Selfiecity London", a snimljenih tokom jedne nedelje u septembru u krugu od pet kvadratnih kilometara oko muzeja.. Projekat...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.