Sberbanka napušta Londonsku berzu

Izvor: Capital.ba, 23.Maj.2022, 14:57

Sberbanka napušta Londonsku berzu

LONDON – Najveći ruski zajmodavac, Sberbank, koji je teško pogođen zapadnim sankcijama, planira napustiti Londonsku berzu. FOTO: Agencije U saopštenju Sberbanke navodi se da je obavijestio britansku Upravu za finansijsko ponašanje i Londonsku berzu o svojoj namjeri da poništi uvrštenje potvrda o depozitima. Vlasnici depozitnih certifikata Sberbanke mogu ih zamijeniti za dionice te banke do 16. juna. Zapadne zemlje uvele >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << su sankcije mnogim ruskim bankama, uključujući Sberbank, zbog ruskog rata protiv Ukrajine, koji je počeo  u februaru. SeeBiz Чланак Sberbanka napušta Londonsku berzu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Starbucks napušta rusko tržište

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Maj.2022

Starbucks Corp kaže da će zatvoriti svojih 130 prodavnica u Rusiji i napustiti tržište nakon skoro 15 godina zbog rata protiv Ukrajine. Gigant kafe sa sjedištem u Seattleu obavijestio je svoje zaposlenike 23. maja da će zatvoriti svoje poslovanje u Rusiji, iako će kompanija nastaviti da plaća...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.