Saudijci ipak bez žena u Londonu

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijci ipak bez žena u Londonu

Predsednik Olimpijskog komiteta Saudijske Arabije Princ Navaf suprodstavio se ideji da ta zemlja prvi put u istoriji pošalje žene na Olimpijske igre u Londonu.
Mogućnost da se sportistkinje iz Saudijske Arabije u Londonu takmiče na Olimpijskim igrama pojavila se prošle nedelje, nakon intervencije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Navaf je ostavio mogućnost za njihov „samostalan nastup”, što je u suprotnosti sa zahtevima MOK.
Saudijska Arabija, Katar i Brunej jedine su zemlje na svetu koje nikada nisu imale ženskog predstavnika na Olimpijskim igrama.
Čelnici Katara nedavno su saopštili da će iskoristiti specijalne pozive MOK i na Igre poslati po jednu plivačicu i sprinterku.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.