Sat Džejmsa Dina na aukciji

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat Džejmsa Dina na aukciji

Zlatni džepni sat koji je Džejms Din nosio na snimanju filma "Istočno od raja" biće ponudjen na licitaciji 27. maja u Londonu, u organizaciji britanske aukcijske kuće Fejm Bjuro.

Taj sat sa svojim ugraviranim inicijalima, slavni holivudski buntovnik je uporno nosio tokom celog snimanja kultnog filma, uprkos protivljenjima reditelja Elije Kazan.

Din je kupio sat 1951. godine u Njujorku na samom početku glumačke karijere, a otac mu je poklonio zlatni lanac >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bojeći se da će ga izgubiti.

Pre smrti u saobraćajnoj nesreći 1955, Din je poklonio sat prijateljici Tili Starijet.

U aukcijskoj kući Fejm Bjuro navode da je za Dina sat predstavljao svojevrsnu amajliju koja mu je donosila sreću i koja ga je podsećala na oca.

"Kazan je na kraju pristao da mu dopusti da nosi sat na snimanju pod uslovom da se Dinovi inicijali ne vide u krupnim planovima", kazao je Džejms Vilkinson, predstavnik Fejm Bjuro.

Skazaljke na satu, koji inače savršeno radi, zaustavljene su na 05.43 časova, vreme kada je Din poginuo u 24. godini u svom "poršeu".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.