Saradnja RTV i OKS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja RTV i OKS

NOVI SAD -

U godini u kojoj se obeležava vek olimpijzma u našoj zemlji, generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Blažo Popović i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac potpisali su danas protokol o poslovno-tehničkoj saradnji.

Pored olimpijaca i mladih sportista, kandidata za odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, događaju su prisustvovali i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Đorđe Višacki i glavni i odgovorni urednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Televizije Novi Sad Ljubiša Nikolin.

Kako je naglašeno, potpisivanje ovog dokumenta posebno je značajno ako se ima u vidu da su promocija mira i pozitivnih vrednosti, kao i očuvanje ljudskog dostojanstva zajedničke vrednosti na kojima Radio- televizija Vojvodine i Olimpijski komitet Srbije žele da, kao članovi istog tima, grade bolje sutra na ovim prostorima i da zajedničkom pozitivnom energijom, kvalitetnim radom i otvorenošću na najefikasniji način kod mladih afirmišu vrednosti olimpizma i fer-pleja.

"U zemlji u kojoj svako čudo zaista traje samo tri dana, 100 godina olimpizma je brojka koju moramo poštovati. Pritom su sportisti danas verovatno, kao dobri duh svih nas, neretko jedini dokaz da živimo u modernoj i uređenoj državi," rekao je Popović.

Saradnja je otpočela humatarnim gestom: Radio-televizija Vojvodine je danas, u dogovoru sa Olimpijskim komitetom, uplatila 100 hiljada dinara pomoći za SOS Dečje selo u Kraljevu, a Divac je, zahvaljujući se na specijalnom poklonu, Porodičnom svetom pismu, koji mu je ispred RUV-RTV uručio Blažo Popović, naglasio kako je potpisani dokument o saradnji potvrda obostrane želje i nastojanja da udruženim snagama rade na daljem promovisanju olimpijskih vrednosti u Srbiji.

Naši sportisti su ukupno osvojili 98 olimpijskih medalja, a svi očekuje da će trocifren broj biti dostignut već na idućoj Olimpijadi u Londonu.

Za sada su 74 sportista ostvarila olimpijsku normu i počeli pripreme, među kojima je i strelac Nemanja Mirosavljev, jedan od počasnih gostiju današnje svečanosti.
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.