Samohrana majka s dvoje dece živi u minijaturnom šatoru: Kupaju se u buretu, ali su presrećni VIDEO

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 17:53

Samohrana majka s dvoje dece živi u minijaturnom šatoru: Kupaju se u buretu, ali su presrećni VIDEO

Lusi Aura (41) poreklom je iz Londona i kaže da voli život bliže prirodi, radije nego da dane provodi u skučenom stanu, te je rešila da sa dvoje male dece započne život u šatoru. Vlasniku parcele u australiskoj Kurandi mesečno plaća zakup u iznosu od 59 evra te ističe kako na taj način uštedi više od 1.150 evra.

Ranije je kiriju za stan morala da plaća oko 1.200 evra mesečno.

"Nisam imala novca za plaćanje stanarine. Priroda me je zvala. Prepustila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam se tom pozivu i preselila u šator" objasnila je Lusi.

Instrutorka joge rekla je da je bilo prilično izazovno da deli mali prostor s decom, ali da se odlično zabavljaju.

"Volim da budem više povezana sa prirodom. Ovo mi je omogućilo da budem u direktnom kontaktu s njom" tvrdi Lusi, samohrana mama.

Britanka je otišla u Melburn u Australiji 2011. godine nakon što joj je dojadio poslovni život u Londonu. Kaže da je imala želju da istražuje. Nakon putovanja po zemlji pre nego što se nastanila u Kvinslendu je upoznala muškarca i s njim je zasnovala porodicu, a tokom veze dobili su dvoje dece - ćerku u od sedam i sina u od pet godina. Međutim, par se razišao 2020., što znači da je Lusi morala da proda kuću koju je delila sa suprugom i našla se u situaciji da ne može da priušti kupoviu nove kuće, prenosi Metro.

Prvo je s decom uzela u najam farmu u Kurandi u Kvinslendu, ali kaže da su ih vlasnici zamolili da se odsele zbog ponašanja njenog najmlađeg sina.

"Moj sin je neodoljiv i vrlo emotivan, a ponekad i glasan. Dopuštam mu da bude takav, ali ljudi to ne vole" ispričala je Lusi.

Shvativši da ne može da plaća stanarinu za neku drugu nekretninu, samohrana majka kupila je šator i preselila se u kamp u februaru ove godine. Uprkos drugačijem načinu života, kaže da je unazad dve godine na dubokom duhovnom putovanju i trenutno veruje u to putovanje. Otkako živi u šatoru, Lusi je takođe shvatila da uživa u prirodi i jednostavnosti života.

"Možete da se ponovo povežete sa sobom i prirodom. Reč je o osećaju sigurnosti gde god da se nalazim. Većina dece nema mamu koja je stvarno prisutna s njima, već svi jure za materijalnim stvarima i novcem koji bi im to omogućio. A deca vole kad dele krevet sa mnom" objasnila je Lusi.

Kaže da voli da hoda bosa, a to dopušta i svojoj deci. Ipak, zbog loših higijenskih uslova i hodanja po blatu majka i deca su oboleli stafilokokne infekcije u martu. Zato je Lusi sad opreznija, pa kad je vreme vlažno i pada kiša, ona i deca nose cipele. U periodu dok su se lečili, porodica je ipak iznajlima kuću u blizini kampa.

"Bila je to moderna kuća. Uhvatila me je teskoba čim sam ušla tamo. Ne mogu da budem u betonskoj zgradi. Osećala sam se sputano" otkrila je Lusi.

Uz odlazak u školu u prirodi, Lusi se brine da njena deca uče o prirodi i skratila je vreme koje provode pred ekranom. Umesto toga praktikuju i osmišljaju klasične oblike igre i druženja na otvorenom.

"Skupljamo drva, ložimo vatru i to je ono što radimo većinu večeri" kaže ponosna majka.

Jedu organski uzgajanu hranu i kuvaju na plin, a njihov dvosobni šator ima frižider i sudoperu. Iako na njihovoj parceli nema tipične tuševe, na raspolaganju im je bure s vodom sunđerom gde mogu da se okupaju, a koriste jednokratni WC za kampove.

Možda se nekima ovakav način života čini teškim, ali Lusi kaže da uživa u njemu.

"Ujutro se iz kreveta odmah prebacim na prostirku za jogu. Volim da budem što bliže tlu. Tako su živeli naši preci. Energetski sam povezan sa zemljom. To je tako oslobađajuće" zaključila je Lusi.

Na društvenim mrežama rado deli svoju svakodnevnicu, a otkrila je i da u budućnosti planira da nastavi sa ovakvim stilom života, te se nada da će uzgajati svoje voće i povrće unutar neke komune, ali daleko od civilizacije i moderne tehnologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.