Sale Janković ima golmana za Premijer ligu!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2016, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sale Janković ima golmana za Premijer ligu!

Mladi Gijom Iber na meti Arsenala koji traži golmana

Arsenal traži novog golmana. Peter Čeh je napunio 34 godina, a David Ospina ne želi da mu bude rezerva i hoće da napusti London, što je pred Arsena Vengera i stručni štab ovog tima postavilo prioritetan zadatak da pronađu kvalitetno rešenje među stativama.

Pažnja Tobdžija usmerena je ka Belgiji i to prema timu koji vodi naš stručnjak Aleksandar Janković. Golman Standarda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gijom Iber (22) privukao je pažnju nekoliko klubova iz Premijer lige, a prema informacijama iz Belgije skauti Arsenala su ga gledali uživo čak šest puta ove jeseni.

I imali su šta da vide, jer se mladi golman ustalio u prvom timu Standarda, a dobrim odbranama privukao je pažnju i selektora Belgije Roberta Martineza koji bi trtebalo da ga pozove na proleće u nacionalni tim.

Iber, koji je rođen u Belgiji, karijeru je započeo u francuskom Valensijanu, a kao klinac je čak bio na probi i u engleskom Stouku koju nije prošao. Posle neuspeha na Ostrvu prešao je u podmladak Standarda, a tokom prošle sezone počeo je da nastupa za prvi tim kluba iz Liježa. Na velikoj sceni debitovao je u oktobru 2015. u pobedi Standarda protiv Šarlroa sa 3:2.

Perspektivni golman je zabeležio već dva nastupa za mladu selekciju Belgije, a na 18 utakmica u belgijskom prvenstvu devet puta je uspevao da sačuva mrežu, a posebno dobro je branio u derbijima sa Anderlehtom i Brižom. Tokom jeseni je bio odličan u Ligi Evrope gde je branio na tri utakmice.

Arsenal važi za favorita da se dočepa Ibera jer ga je skautirao najviše puta do sada, ali će imati žestoku konkurenciju u Liverpulu, Lesteru i Svonsiju koji su takođe zaintereeovani. Mladi golman ima ugovor sa Standardom do juna 2020. godine.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.