Sa finala trči na drugo finale

Izvor: Mondo, 15.Nov.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa finala trči na drugo finale

David Gofan će odmah posle završnog mastersa u Londonu početi pripreme za borbu za trofej u Dejvis kupu

Foto: Guliver/Getty images/Dan Kitwood

Posle završnog mastersa sezone u Londonu, odlučiće se i o osvajaču Dejvis kup titule u 2017. godini.

David Gofan jedini je igrač koji će prisustvovati na oba finala i pokušati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da napravi uspeh.

Osmi igrač sveta predvodiće selekciju Belgije u Lilu, od 24. do 26. novembra, u borbi za prvu "salataru" u istoriji.

Njima će to biti drugo finale u poslednje tri godine, nakon što su 2015. poraženi od selekcije Velike Britanije u Gentu.

Osim Gofana u timu Belgije igraće i Stiv Darsis, Ruben Bemelmans i Artur De Gref.

@johan_van_herck nominates @David__Goffin, @stevedarcishark, @rubenbemelmans & @ArthurdeGreef to represent Belgium in the #DavisCupFinal! pic.twitter.com/NcUELw0yve

— Davis Cup (@DavisCup) November 14, 2017

Belgijancima će se suprotstaviti tim Janika Noe, koji će predvoditi Žo Vilfred Conga.

U timu Francuza nalaze se i Žilijen Beneto, Luka Puj, Pjer Igo Erber, Rišar Gaske i Nikola Mau, odnosno svi igrači koji su ove sezone igrali u Dejvis kupu.

@NoahYannick selects @tsonga7, @la_pouille, @p2hugz & @nmahut to represent France in the #DavisCupFinal! https://t.co/xa6sN3gngqpic.twitter.com/M0AeaOBWlN

— Davis Cup (@DavisCup) November 14, 2017

"Trikolori" sa velikim nestrpljenjem očekuju duel pred domaćom publikom kako bi konačno prekinuli "crni niz" u finalima.

Francuska je devet puta osvajala Dejvis kup, ali je izgubila tri poslednja finala - 2002, 2010. i 2014. godine. Poslednji put pehar Dejvis kupa podigli su pre 16 godina - 2001.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.