STUDENTKINJA IZBOLA BRITANSKOG PARLAMENTARCA ZBOG RATA U IRAKU!

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STUDENTKINJA IZBOLA BRITANSKOG PARLAMENTARCA ZBOG RATA U IRAKU!

LONDON - Studentkinja prestižnog londonskog Kraljevskog koledža Rošonara Čudri proglašena je danas krivom za pokušaj ubistva britanskog parlamentarca i bivšeg ministra u znak osvete što je svojim glasom u britanskom parlamentu podržao rat u Iraku

LONDON - Studentkinja prestižnog londonskog Kraljevskog koledža Rošonara Čudri proglašena je danas krivom za pokušaj ubistva britanskog parlamentarca i bivšeg ministra u znak osvete što je svojim glasom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u britanskom parlamentu podržao rat u Iraku.

Čudri (21) je nanela povrede nožem bivšem britanskom ministaru trezora i parlamentarcu Stivenu Timsu (55) pošto ga je dva puta nožem ubola u stomak u vreme redovnog mesečnog susreta sa biračima Istočnog Londona u maju, prenela je agencija Rojters.

Suđenje je trajalo 15 minuta i bilo je "brz kraj onoga", što je sudija Džeremi Kuk opisao kao "redak slučaj", javio je AP. Na suđenju se moglo čuti da se tokom planiranog napada Čudri smešila i predstavljala da želi da se rukuje sa žrtvom i da je onda Timsa izbola kuhinjskim nožem.

"Napad je bio kazna i osveta za narod Iraka", čulo se u sudnici Centralnog krivičnog suda u Engleskoj, poznatijeg kao "Old Bejli".

Tims je parlamentarac iz redova Laburističke partije u Donjem domu britanskog parlamenta od 1994. godine.

Osuđena na doživotnu robiju

Studentkinja londonskog Kraljevskog koledža Rošonara Čudri osuđena je danas na doživotnu kaznu, odnosno u najmanjem trajanju od 15 godina zatvora, zbog pokušaja ubistva britanskog poslanika u znak osvete što je svojim glasom u britanskom parlamentu podržao rat u Iraku.

Čudri (21) je nanela povrede nožem bivšem britanskom ministaru trezora, parlamentarcu Stivenu Timsu (55), pošto ga je dva puta ubola u stomak u vreme redovnog mesečnog susreta sa biračima Istočnog Londona u maju, prenele su agencije. Na suđenju se moglo čuti da se tokom planiranog napada Čudri smešila i predstavljala da želi da se rukuje sa žrtvom i da je onda Timsa izbola kuhinjskim nožem.

Sudija Džeremi Kuk je osudio Čudri na doživotnu kaznu zatvora s minimalnim rokom od 15 godina. Čudri je rekla policiji da je htela da ubije Timsa u ime "naroda Iraka". Tims je poslanik iz redova Laburističke partije u Donjem domu britanskog parlamenta od 1994. godine, prenosi Tanjug.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studentkinja proglašena krivom za pokušaj ubistva parlamentarca

Izvor: Blic, 02.Nov.2010

Studentkinja prestižnog londonskog Kraljevskog koledža Rošonara Čudri proglašena je danas krivom za pokušaj ubistva britanskog parlamentarca i bivšeg ministra u znak osvete što je svojim glasom u britanskom parlamentu podržao rat u Iraku. ..Čudri (21) je nanela povrede nožem bivšem britanskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.