Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 22:44

STIŽE PRVA OSUDA IZ LONDONA! Britanski diplomata jasno poručio: Nema dokaza da su navodi Kerns o umešanosti SPC u šverc oružja istiniti!

Britanski diplomata se oglasio.

Nema nikakvih dokaza da su istiniti navodi šefice Odbaora za spoljne poslove britanskog parlamenta Ališe Kerns, u kojima ona kaže da je Srpska pravoslavna crkva navodno umešana u krijumčarenje oružja, poručio je danas britanski ambasador u Prištini Nikolas Ebot.

On je u intevjuu za KosSev naveo da Kerns, kao članica parlamenta, nastupa nezavisno od britanske vlade i da informaciju o tim navodima nije dobila u parlamentu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a na novinarsku opasku da je pre toga radila u Ministarstvu spoljnih poslova, on je rekao da informacija o navodnom krijumčarenju oružja ''nije prošla filtere'' Forin ofisa. '

- Da, radila je i za Ministarstvo spoljnih poslova i Komonvelt ranije. Mislim da je radila i za ministarstvo odbrane. Ali, kod ovih posebnih navoda, odgovornost je zaista na njoj - rekao je Ebot.

Govoreći o krizi na severu KiM rekao je da je jednostrana akcija Prištine od 26. maja da nasilno postavi gradonačelnike u opštinske kancelarije otežala stvari i promenila situaciju nastalu nakon Ohridskog dogovora, kada je mogao da se stvori prostor u kojem bi se mogla rešavati različita pitanja.

- To ne znači nužno da su Kosovo i kosovska vlada destabilizirajući faktor u regionu. Ali, mislim da je ta akcija svakako destabilizirajuća u smislu odnosa unutar ove zajednice, ali i u širim zajednicama na Kosovu - ocenio je britanski amabasador.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.