Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 18:07

SRPSKIM ŠMEKOM ZAPUŠIO SVIMA USTA: Novak ušao u finale Vimbldona, a onda nasmejao do suza publiku u Londonu

Srpski as bolji od Janika Sinera.

Novak Đoković se plasirao u 35. gren slem finale u karijeri, pošto je u polufinalu Vimbldona savladao Janika Sinera 6:3, 6:4, 7:6.

Drugi teniser sveta je bio zadovoljan posle trijumfa nad Italijanom kojeg je eliminisao u Londonu i prošle godine, samo posle pet setova u četvrtfinalu.

- Možda rezultat ne pokazuje koliko je bilo gusto na terenu. Treći set je mogao da ode na drugu stranu. Mnogo pritiska je bilo u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tom delu igre, imao sam šanse na početku, ali je Siner pokazao zašto je jedan od lidera nove generacije i jedan od najboljih na svetu već sada. Sjajno je što sam i ja deo te nove generacije – nasmejao je Đoković navijače na “Centralnom terenu”.

Đoković je bio vrlo nervozan u drugom setu kada mu je sudija oduzeo servis zbog glasnog jauka i navodnog ometanja protivnika. Tokom meča često su mu smetali pojedinci iz publike, ali je Novak svima zapušio usta posle ulaska u finale.

- To “ometanje” je moglo da promeni tok meča. Osećao sam se vrlo nervozno posle te odluke sudije, ali sam se nekako pregrupisao. Prvi put sam se tako osetio u karijeri, nemam taj produženi eho, ali nisam se osećao tako kao da sam ometao rivala. Ipak, morao sam da poštujem tu odluku sudije.

U finalu će ga čekati pobednik duela Karlos Alkaraz – Danil Medvedev.

- Oni su dvojica sjajnih igrača, oči u oči, gledaću i uživaću, ali na stolu za masažu – poručio je nasmejani Novak.

Koliko gren slem titula će ukupno osvojiti Novak Đoković?

Choices 23

24-26

27 i više

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Novak Đoković Janik Siner Vimbldon

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.