SNIMA SE FILM DOKTOR HU

Izvor: Kurir, 15.Nov.2011, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMA SE FILM "DOKTOR HU"

LONDON - Režiser filmova o Hariju Poteru, Dejvid Jejts izjavio je da planira da snimi filmski serijal zasnovan na veoma popularnoj britanskoj seriji "Doktor Hu".

Jejts, koji je režirao četiri od osam filmova o dečaku-čarobnjaku, sarađivaće sa američkom producentkinjom Džejn Tranter na novom filmskom serijalu.

"Tragamo za piscima. Biće nam potrebne dve ili tri godine kako bi sve sredili. Potrebna je radikalna promena kako bismo seriju preneli na veliko platno", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekao je Jejts.

Televizijska serija o ekscentričnom, superinteligentnom vanzemaljcu koji putuje kroz vreme emitovana je od 1963. do 1989. godine i potom je ponovo pokrenuta 2005.

Jedanaestu inkarnaciju Doktora Hua trenutno glumi Met Smit, a sama serija jedna je od najizvoženijih i u SAD se emituje na Bi-Bi-Si Amerika kanalu.

Jejts je rekao da će "početi od nule" i da neće pokušati da prati postojeću priču.

Sredinom 1960-ih urađene su dve filmske adaptacije serije - "Dr. Who and the Daleks" 1965. godine i "Daleks" Invasion Earth: 2150 A.D."

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.