SK: Desetoro Srba “proverava” olimpijsko strelište

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Apr.2012, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SK: Desetoro Srba “proverava” olimpijsko strelište

Ceo streljački svet okupio se u Londonu, gde u četvrtak startuju takmičenja na prvom turniru Svetskog kupa za sve olimpijske discipline.
Borba za Kristalni globus sama po sebi daje veliki značaj takmičenju, privlači strelce, ali ovaj put veliku važnost ima nešto drugo. Svetski kup je kontrolno takmičenje za Igre, olimpijci će prvi put imati priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da se oprobaju na vrhunskom strelištu na kome će se u julu deliti medalje.
Konkurencija će biti ista, pa možda i jača. Na Olimpijskim igrama gađaće 390, a za predstojeći turnir prijavljeno je 806 strelaca iz 97 zemalja.
Srbiju predstavlja desetoro takmičara. Osmoro koji su ispunili olimpijske kvote: Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec, Bobana Veličković, Dimitrije Grgić (pištolj), Nemanja Mirosavljev, Andrea Arsović i Ivana Maksimović (puška).
U ekipi su i iskusni Jasna Šekarić (pištolj) i Stevan Pletikosić (puška),  koji u Londonu gađaju po odluci i trošku OKS.
U četvrtak će u prvom planu biti dame. Na programu su samo discipline u ženskoj konkurenciji.
Prve na vatrenu liniju izlaze takmičarke vazdušnom puškom, u kojoj je prijavljeno 86 reprezentativki. Potom kreću i nadmetanja vazdušnim pištoljem, u kojima će učestvovati 82 takmičarke.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.