SINE, VRATI SE IZ PAKLA!

Izvor: Kurir, 13.Avg.2011, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINE, VRATI SE IZ PAKLA!

BEOGRAD - Sine, javi mi se! Božidar Krstić (48), Srbin koji je 1991. u potrazi za boljim životom otišao u London, kaže da je bilo pitanje dana kada će se haos u Velikoj Britaniji dogoditi. Međutim, nije ni slutio da će u trenutku kad je otišao na odmor u Beograd, pre 10 dana, u Londonu zavladati anarhija, a njegov sin ostati sam.

BEOGRAD - Sine, javi mi se!

Božidar Krstić (48), Srbin koji je 1991. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u potrazi za boljim životom otišao u London, kaže da je bilo pitanje dana kada će se haos u Velikoj Britaniji dogoditi. Međutim, nije ni slutio da će u trenutku kad je otišao na odmor u Beograd, pre 10 dana, u Londonu zavladati anarhija, a njegov sin ostati sam.

- Ostao je u Engleskoj da bi spremao ispite. Nekoliko puta sam pokušao da stupim u vezu s njim, ali mi se nije javio. Valjda je sve u redu - priča Krstić, koji s porodicom živi u blizini aerodroma „Hitrou“. Najviše ga brine to što mu sin ima mnogo drugova crnaca i Indijaca, koji su, kako kaže, trenutno na meti vlasti.

- Supruga mi se uspaničila. Za dva dana idemo nazad - priča Božidar i dodaje da je u Engleskoj zavladala diktatura.

- Narodu je muka od špijuniranja... Kulminiralo je uvođenjem akcije „Stop end serč“, kojom su specijalcima omogućili da mogu da zaustave bilo koga i da se prema svima ponašaju kao prema kriminalcima - objašnjava Krstić. Kaže da je mnogo razloga za nezadovoljstvo.

- Hrana je u poslednje tri godine poskupela za 100 odsto, a gas i struja za 200 odsto. U toku je novi talas otpuštanja radnika, a Britanci se na sve načine trude da potisnu strance. Naročito se protiv muslimana i crnaca vodi propagandni rat. Mene su čak pojedini prijatelji pitali da li su Srbi muslimani. Kad sam im rekao da nismo, nije im bilo jasno zašto su nas bombardovali 1999 - kaže Krstić, koji je tek 2004. dobio britanske dokumente.

Hranili se kostima

Prve tri godine u Engleskoj porodica Krstić živela je u bedi.

- Najgore mi je bilo kad sam sa suprugom skupljao trulo povrće s pijace da bismo spremili bećarac. Nekad sam sa svojim profesorom engleskog jezika išao iza mesara koji su pre zatvaranja radnji izbacivali koske. Bukvalno smo se otimali s psima za kosti, koje smo stavljali u pasulj - priseća se teškog života Božidar, koji je u Engleskoj posle nekoliko godina ugnjetavanja doživeo nervni slom. Zbog loše ishrane njegove supruge Ljiljane tokom trudnoće, njihova 18-godišnja ćerka boluje od artritisa i ima oštećen vid.

Tužio Blera

Zbog višegodišnje torture koju su u Engleskoj pretrpeli on i njegova porodica, Božidar je dva puta tužio Tonija Blera. Međutim, posle drugog pokušaja, rečeno mu je da to više ne radi i da će ga, u suprotnom, uhapsiti.

- Tražio sam radnu dozvolu na osnovu obrazovanja i stečenog radnog iskustva, ali nisu hteli da mi je daju, već su napisali da sam azilant iako azil nikada nisam tražio - ogorčeno priča Krstić.

Ambasadorka Olimpijade iza rešetaka

Čelsa Ajvs (18), ambasadorka londonske Olimpijade, uhvaćena je dok je razbijala policijski automobil. Tinejdžerka, koja je trebalo da predstavlja ponos Britanije na sledećim Olimpijskim igrama, našla se iza rešetaka nakon što su je roditelji videli na televiziji kako na ulici razbija policijski automobil.

Prijavila ju je njena majka Adrijana (43) i rekla da „ne oseća kajanje i da bi to uradila ponovo, jer voli svoju ćerku“.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

JAVIO SE MILOŠ KRSTIĆ

Izvor: Kurir, 14.Avg.2011, 08:07

BEOGRAD - Miloš se javio! Ovo sa olakšanjem kaže Božidar Krstić, koji od izbijanja nemira u Londonu od sina Miloša, koji tamo živi i studira, nije čuo ni glas. - Iako smo mislili da se u našem kraju, koji se nalazi u zapadnom Londonu, ne..BEOGRAD - Miloš se javio!..Ovo sa olakšanjem kaže...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.