ŠERBEDŽIJA PODELIO INTIMNU PRIČU O BALAŠEVIĆU: Pismo iz Londona za njegovog derana Balaša (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 12:51

ŠERBEDŽIJA PODELIO INTIMNU PRIČU O BALAŠEVIĆU: Pismo iz Londona za njegovog derana Balaša (VIDEO)

Šerbedžija podelio detalje kako je na nastala pesma Pismo iz Londona posvećena Balaševiću

Od smrti Đorđa Balaševića prošlo je malo više od nedelju dana, a njegov dugogodišnji prijatelj i kolega Rade Šerbedžija od tada je u nekoliko navrata govorio o njihovom druženju. Sinoć je putem Fejsbuka podelio još jedno sećanje na Panonskog mornara.

Šerbedžija se pre nekoliko dana obratio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << javnosti putem videa u kojem je kroz suze govorio o Balaševiću. Opisao ga je kao božanstvenog čoveka koji će mu beskrajno nedostajati. U objavi koju je sinoć poklonio pratiocima na Fejsbuku emotivno je naglasio kako se još uvek oporavlja od Balaševićevog odlaska te je u nekoliko redova ispričao posebnu priču o njemu.

- Bilo je to negde sredinom devedesetih u Londonu, kada smo moj prijatelj Zlatko Arslanagić Zlaja i ja snimali album 'Zaboravi'. Bile su to uglavnom Zlajine i moje pesme. Snimali smo u malom studiju kod Zlajinog prijatelja iz Sarajeva Srđana Kurpjela. Boravili smo u zajedničkom egzilu i muzika i poezija su nam bile glavna duhovna hrana i veza sa našom izgubljenom domovinom - piše Šerbedžija.

Pismo iz Londona Još smo svi potreseni nenadanim odlaskom našega Djoleta. I ja sam ovih dana dosta govorio i pisao o...

Posted by Rade Serbedzija on Saturday, February 27, 2021

- Jedna od pesama se zvala "Pismo iz Londona", bilo je to pismo posvećeno Balašu. Nekoliko godina kasnije otpevao sam tu pjesmu na mom prvom koncertu u Beogradu. I posle sam je na svojim koncertima često pevao. Pre desetak godina, na jednom od mojih već tradicionalnih novogodišnjih koncerata iznenada se iza mene pojavio Balašević sa svojim legendarim klaviristom Dujom: Eto, Baćo... došao sam da ti otpevam jednu pesmu - nastavlja.

Balašević je zatim otpevao pesmu koju je napisao za Šerbedžiju "Onaj ludi Šerbedžijin sin".

- Publika je bila oduševljena njegovim iznenadnim uskrsnućem, a čini se da se i njemu to svidelo, jer je nekoliko godina to praktikovao i nenadano i nenajavljeno me posećivao na mojim koncertima u Beogradu i Novom Sadu. Bilo je to neko naše djčaštvo i izraz uzajamne ljubavi. Tako mi je na jednom koncertu došao na scenu i doneo scenario za svojih film. Rekao je: Znam da si zauzet snimanjem filmova po belom svetu, ali ja ne mogu da zamislim bolju podelu za Vasu Ladačkog od tebe - piše Šerbedžija.

Šerbedžija dodaje kako mu je odgovorio: - Zar ne kažeš ti u jednom stihu o Vasi Ladačkom 'Mlad je bio kažu i kad je umro..., na šta mu je Balašević dao scenario i kroz smeh odgovorio "Ta idi, još si ti čisti deran".

- Usput mi je još i otpevao 'Znate l' priču o Vasi Ladačkom'. Đole, deran, naš... - oprostio se tim rečima Šerbedžija od Balaševića na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.