SAVA CENTAR, TGI I PRVA TV predstavljaju slavne baletske i operske predstave u produkciji ROYAL OPERA HOUSE iz Londona

Izvor: Prva.rs, 11.Apr.2014, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAVA CENTAR, TGI I PRVA TV predstavljaju slavne baletske i operske predstave u produkciji ROYAL OPERA HOUSE iz Londona

Na ovaj način, ljubitelji ove umetnosti u Srbiji konačno imaju jedinstvenu priliku da uživaju u slavnim baletskim i operskim spektaklima bez potrebe da otputju u London. Visokokvalitetne HD prenose UŽIVO opere i baleta pratiće ekskluzivno na velikom platnu najveće bioskopske dvorane na Balkanu, u Sava Centru u Beogradu!
„Ovo je veliki dan za Sava Centar jer otvaramo sezonu direktnih prenosa iz Royal Opera House, iz kuće koja je svetski poznata i koja je godinama gradila svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << imidž. Konačno imamo priliku da rezultate njihovog rada predstavimo našoj publici. Sava Centar se trudio svih ovih godina da dovede najveća operska i muzička imena sa svetske scene. Sada idemo drugim putem, koristeći novu tehnologiju učestvujemo u direktnim prenosima iz značajnih umetničkih kuća kao što je ROH. Čitava ova priča počinje 28. aprila, prenosi se u 37 zemalja u 1000 dvorana tako da će i naša publika imati jedinstvenu priliku da u tome učestvuje. Gledaoci će osim predstave, moći da zavire i iza scene, da vide kako su tekle pripreme i čuju komentare igrača. Nadam se da će ovaj program zaživeti i da će publika uživati u svemu tome“, rekao je na konferenciji Dragan Grgurević, direktor Sava Centra.

Simeon Tzomokos, generalni direktor TGI Group International izrazio je zadovoljstvo zbog početka saradnje: “Veoma mi je drago što smo inicirali ovaj projekat u Srbiji. Antenna Group, u čijem je vlasništvu Prva srpska televizija, oganizuje ovu vrstu prikazivanja predstava sa velikim uspehom već nekoliko godina u Grčkoj i to u više od dvadeset pozorišta. Porodica Kirijaku i naravno Teodor Kirijaku, vlasnik Antenna Group, bili su veoma zainteresovani da se jedan ovakav projekat pokrene i u Srbiji i mi smo zadovoljni što je Sava Centar odmah prihvatio ideju. Nadamo se da će saradnja zaživeti i nastaviti se i u narednoj sezoni“.
Konferenciji je prisustvovao i poznati baletski igrač Aleksa Jelić: “Beograd konačno postaje centar plesa i svedoci smo da se divni projekti dešavaju kod nas. Veoma sam srećan što Prva srpska televizija pleše u jako dobrom pravcu i što nakon “Plesa sa zvezdama” započinje i ovaj projekat. Znam koliko je teško doći do karata za balet u Royal House-u i da se po nekoliko meseci čekaju. Sada smo u mogućnosti da na ovaj način pratimo predstavu i budemo deo fantastične ekipe. Royal balet je vrhunac kada je u pitanju ova umetnička igra i biće velika čast pogledati predstavu i ja ću svakako biti 28. aprila u Sava Centru. Pozivam sve druge da nam se pridruže i prisustvuju divnom baletu “Zimska bajka”.
Tony O’Brien, direktor British Council-a: “Oduševljeni smo zbog ovog projekta jer je u Britanskom savetu digitalna tehnologija visoko na lestvici naših aktivnosti. Istražujemo kako nove tehnologije mogu da se primene u tradicionalnim umetničkim izrazima kao što je balet. Ovo je projekat od vrhunskog značaja za nas jer će se i publika u Srbiji priključiti širokoj porodici gradova I zemalja u kojima se ove predstave prikazuju, i na na ovaj način uživati u vrhunskoj britanskoj umetnosti”.
“Ovaj projekat će omogućiti veliko bogatstvo u Beogradu bez vize, trošenja para na avio karte i smeštaja u Londonu. Reč je o jednoj od fantastičnih produkcija koje Royal House ima na svom repertoaru. Nudi nam se bogatstvo, prozor u svet koji se širom otvara ka nama i jako mi je drago što se otvara u pravcu baletske umetnosti. Balet je izvorište svakog plesnog pokreta i ne postoji ništa što nije izašlo iz baleta. Ovaj projekat može da ima izuzetno snažan i pozitivan uticaj na oporavak i dalji razvoj naše baletske umetnosti” izjavila je Ivana Milovanović, osnivač i glavni urednik časopisa „Orchestra“ i član CID-UNESCO-a.
Karte za predstavu “Zimska bajka” su već od sutra u prodaji na blagajnama Sava Centra i u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj.
Program “Bioskop UŽIVO” podrazumeva direktni satelitski prenos predstava koje se prikazuju u Royal Opera House na Covent Gardenu u svim zemljama uključenim u ROH mrežu. Jedinstvene operske i baletske predstave prenose se u više od 900 pozorišta u 32 zemlje širom sveta, što znači da ih istovremeno prati više od 20 000 gledalaca! Scenografija, kostimi i fantastični nastupi velikih internacionalnih umetnika operske i baletske scene oživljavaju na bioskopskom platnu zahvaljujući kvalitetu visoke rezolucije. U pauzama predstava, dok traju promene dekora, gledaoci imaju jedinstvenu priliku da zavire u dešavanja iza scene i čuju izjave glavnih protagonista.
Ne propustite i Vi ove jedinstvene događaje.
Više o konkretnim predstavama saznajte OVDE
 
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.