Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi osumnjičeni u aferi Skripalj kažu da su u Britaniji bili turistički

Dvojica Rusa koje je London identifikovao i optužio da su odgovorni za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj rekli su danas u televizijskoj izjavi da su bili u martu u Solzberiju kao turisti.

U intervjuu za rusku televiziju RT dva muškarca, koja liče na dvojicu osumnjičenih čije slike su objavljene u Britaniji, rekli su da su posetili Solzberi u martu, nazivajući ga "divnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gradom" i da su hteli da posete čuvenu katedralu u tom gradu, prenosi Frans pres.

Oni su takođe potvrdili da se zovu Aleksander Petrov i Ruslan Boširov, kako su navele britanske vlasti koje ih optužuju da su agenti ruske vojne obaveštajne službe GRU.

Britanija je navela da su Boširov i Petrov agenti vojne obaveštajne službe koji su poslati u Solzberi da otruju bivšeg ruskog agenta Skripalja i njegovu ćerku. Britanija je objavila snimke nadzornih kamera na kojima se oni vide kako se šetaju po Skripaljevom kraju.

Njihovo pojavljivanje na ruskoj televiziji usledilo je posle jučerašnje izjave ruskog predsednika Vladimira Putina da su u Rusiji pronađena dvojica osumnjičenih, koji su civili, a ne agenti ruske vojne obaveštajne službe kako tvrde Britanci, i koji nisu uradili ništa kriminalno.

Putin, koji je govorio na ekonomskom forumu, pozvao je dvojicu muškaraca da se pojave u nekim medijima i da ispričaju svoju priču.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Osumnjičeni Rusi kažu da su u Britaniji bili turistički

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2018

Dvojica Rusa koje je London identifikovao i optužio da su odgovorni za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke u Engleskoj rekli su u televizijskoj izjavi da su bili u martu u Solzberiju kao turisti...U intervjuu za rusku televiziju RT dva muškarca, koja liče na dvojicu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.