Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mjesta u Indiju

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jun.2017, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mjesta u Indiju

LONDON - Royal Bank of Scotland (RBS) ukinut će 443 radnih mjesta u Velikoj Britaniji povezanih s korporativnim kreditiranjem u sklopu preseljenja mnoštva bančinih poslova u Indiju, prenijeli su britanski mediji. 

Banka u državnom vlasništvu ovih je dana objavila da seli radna mjesta povezana s kreditiranjem malih poduzeća u sklopu nastavljenih rezova troškova poslovanja. Iz kompanije, u čijem su vlasništvu RBS >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i banka NatWest, dodaju pak da će zaposlenici u Britaniji i dalje raditi s klijentima i odlučivati kod odobravanja kredita, prenosi dalje britanski BBC.

Iz sindikata Unite poručuju da će takvim potezom na gubitku biti britanski radnici i porezni obveznici.

"Preseljenjem tih poslova u Indiju, RBS će te poslove puno jeftinije dobivati na račun radnih mjesta i života u Britaniji", kazao je glasnogovornik sindikata.

Bančini klijenti među malim poduzetnicima također će biti uznemireni tom odlukom, kazao je predsjednik udruženja malih tvrtki Mike Cherry.

"Mnoge male tvrtke-klijente RBS-a prilično će zabrinuti zamisao da se lokalno stručno osoblje pošalje na pakiranje i da će im poslove banka izmjestiti u pozivne centre na drugi kraj svijeta", kazao je Cherry.

Dodaje da je to "krivi način za vraćanje povjerenja" nakon zatvaranja poslovnica i skandala oko obmanjujuće prodaje zbog čega je banka isplatila odštete tisućama klijenata iz redova malih tvrtki.

Iz kompanije, u kojoj je još uvijek država vlasnik 73 posto udjela nakon 45 milijardi funta 'teškog' spašavanja u 2008. godini, poručuju da će zaposlenici u Mumbaiju zauzeti poslove u odjelima unutar banke koji ne uključuju direktni kontakt s klijentima, poput provjere činjenica.

No, iz kompanije dodaju da će zaposlenici u Britaniji nastaviti raditi na poslovima koji uključuju kontakt s klijentima. Odluke vezane za odobravanje kredita također će se i dalje donositi u Velikoj Britaniji, ističu u banci.

Glasnogovornik RBS Grupe kazao je: "Budući smo postali jednostavnija, manja banka, poduzimamo određene izmjene u načinu pružanja usluga našim klijentima. Nažalost, te će izmjene dovesti do neto gubitka 443 radna mjesta u Velikoj Britaniji".

Iz kompanije napominju da će pomoći zaposlenicima kojih se tiču "razočaravajuće vijesti", što će uključivati njihovo prebacivanje na nove poslove gdje bude moguće. Te su vijesti stigle samo nekoliko tjedana nakon što su iz RBS-a najavili da će ukinuti 250 poslova u Britaniji na području IT-a i na desetke tih mjesta preseliti u Indiju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Od Britanije sad beži i domaća banka

Izvor: B92, 27.Jun.2017

Rojal bank of Skotland ukinuće 443 radna mesta u Velikoj Britaniji...BBC prenosi da banka seli radna mesta u sklopu preseljenja bankarskih poslova u Indiju...Banka u državnom vlasništvu objavila je da će u Indiji kreditirati mala preduzeća a da će radnici u Britaniji i dalje da rade sa klijentima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.