Roling Stonsi posle pola veka u Hajd parku

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2013, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roling Stonsi posle pola veka u Hajd parku

Rok grupa "Roling stouns" (The Rolling Stones) vratila se u londonski Hajd park posle 44 godine nastupom pred 65.000 ljudi.

Koncertu Stonsa u tom parku 1969. koji je održan dva dana posle smrti jednog od osnivača benda Brajana Džonsa, u subotu uveče je prisustvovalo 200.000 ljudi. 

  Bez star(a)ca nema udarca: Mik Džeger

 

Džeger se sinoć takođe pojavio u belom kao pre 44 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ovog puta za pesmu "Honkey Tonk Woman". "To sam našao pozadi", rekao je Džeger. U odnosu na 1969. dosta toga se promenilo. Za razliku od ondašnjeg besplatnog koncerta, za jučerašnji nastup neki obožavoci platili su i 200 funti (230 evra). Džeger ovog meseca puni 70, bubnjar Čarli Vots 72, a gitarista Kit Ričards 69 godina.

 

Stonsi su delovali zadovoljno što su se vratili.

 

"Da li je neko bio ovde 1969?", pitao je Džeger i pošto je dobio nekoliko pozitivnih reakcija, uzvratio: "Dobrodošli nazad - lepo je videti vas opet!". Stonsi su svirali i pesme napisane posle 1969, ali i neke od omiljenih hitova iz 60-tih poput "Sympathy For the Devil", "Paint It Black" i "Gimme Shelter".

 

Bivši član grupe Mik Džons koji je za Stonse prvi put svirao 1969, pridružio se Džegeru, Votsu i Ričardsu u pesmi "Midnight Rambler".

 

"Baš smo ga nasli u pabu i izvukli ga na binu pred 200.000 ljudi", rekao je Džeger povodom Džonsovog nastupa.

 

 

Snimci s koncerta od pre 44 godine, kao i bluz veličina B.B. Kinga, Džejmsa Brauna i Ete Dzejms, prikazani su na velikom platnu na pozornici, a u izvođenju pemse "Bitć" grupi se pridružio mladi teksaški muzičar Geri Klark Džunior.

 

Koncert je završen vatrometom i na ogromno zadovoljstvo publike pesmom - "Satisfaction".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Roling Stonsi posle pola veka u Hajd parku

Izvor: Dzungla.org, 07.Jul.2013

Rok grupa „Roling stouns“ (The Rolling Stones) vratila se u londonski Hajd park posle 44 godine nastupom pred 65.000 ljudi. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.