Rnić: Verujem u pobedu Španije

Izvor: B92, 08.Apr.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rnić: "Verujem u pobedu Španije"

Posle pobede nad Alžirom (26:18) u 3. kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na OI selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković bio je zadovoljan.

"Čestitam selekciji Alžira na fer i korektnoj igri. Čestitam svojim igračima koji su za 48 sati odigrali tri teške utamice. Posle sva tri duela ovde u Alikanteu, zadovoljan sam. Prvi put smo došli na kvalifikacioni turnir za OI. Imamo šansu da prođemo, ali nije sve u našim rukama", rekao je Vukovič.

Veselin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vuković kaže i da je reprezentacija Srbije dostigla određeni nivo.

"Mi idemo dalje, i ako ne odemo u London, imamo cilj - sledeće svetsko prvenstvo 2013. godine u Španiji. Zadovoljan sam utamicom, koju smo profesinalno do kraja shvatili i pobedili. Došli smo do nivoa, da nas ni jedna reprezentacija ne razbije i naučili da pobeđujemo i sa jednim golom razlike, ali i da možemo da izgubimo. Čekamo sada rasplet meča Španija – Poljska."

Momir Rnić veruje u pobedu Španije nad Poljacima.

"Završili smo i poslednju utkamicu na kvalifikacionom turniru i pobedili. Odigrali smo jako dobro svih 60 minuta i zasluženo trijumfovali. Sada čekamo ishod meca Španija i Poljska. Verujem da će domaćin biit bolji i zajedno sa nama putovati u London."

Marko Vujin je zadovoljan zbog ozbiljnog pristupa Srbije u utakmici sa Alžirom.

"Mislim da smo jako ozbiljno ušli u meč sa Alžirom i sa puno ozbiljnosti odradili utakmicu do kraja. Pobedili smo Alžir sa najvećom razlikom na ovom turniru, što je pokazatelj da možemo i poslednje mečeve da odigramo na visokom nivou. Ja se nadam da ce Španija dobiti Poljsku i da ćemo zajedno ići u London."

Golman reprezentacije Srbije Darko Stanić smatra da je Srbija imala najtežu kvalifikacionu grupu.

"Ovaj duel nije bio ni malo lak. Odgrali smo utamicu do samoga kraja na vrhunskom nivou. Trudili smo se da se ne opterećujemo gol razlikom, nego da pobedimo sa sto većom razlikom. Normano, svi smo u ovom trenutku zadovoljni. Sada smo u situaciji da čekamo, jer zavisimo od drugih. Možda smo malo i mi krivi. Ipak, nas sreća nije pogledala u žrebu, jer je naša grupa najteža. Takav je sistem takmicenja, šta da se radi. Verujem da ce Španija dobiti Poljsku."

Dalibor Čutura, kao i njegovi saigrači, smatra da je Srbija dobro odigrala utakmicu sa Alžirom.

"Ušli smo u utakmicu ozbiljno od prvog minuta, bez obrzira što smo znali da smo bolji od selekcije Alžira. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, kako u odbrani, tako i u napadu. Spremali smo se za ovaj duel, za duboku odbranu Alžira. Dobro smo ih nadigravali, pa tako da ni jednog momenta nije pitanje pobednika dolazilo u pitanje."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.