Rilke i moda

Izvor: Danas, 04.Jun.2015, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rilke i moda

Američka pevačica Ledi Gaga došla je u Srbiju da bi provela neko vreme sa svojim verenikom, glumcem Tejlorom Kinijem, koji na Tari snima horor film "The Forest". Gaga je na beogradski aerodrom doletela iz Ciriha i ne zna se tačno koliko će ostati u Srbiji, ali s obzirom na to da ima zakazan koncert sa Tonijem Benetom u Londonu u ponedeljak, 8. juna, verovatno će to biti do kraja nedelje.

www.wikipedia.org

Stefani Joanne Angelina Germanotta (rođena 28. marta >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << 1986. u Njujorku), poznatija pod imenom Ledi Gaga (Lady Gaga), američka je pevačica, kompozitorka i glumica. Najpre je glumila u školskim predstavama i u pozorištima, da bi se tek kasnije posvetila muzičkoj karijeri. Klavir je počela da svira sa samo četiri godine, prvu baladu napisala je sa trinaest godina, a već sa četrnaest je nastupala. Gaga je radila za Sony/ATV Music Publishing, gde je pisala muziku za druge izvođače, sve dok r&b pevač Akon nije primetio njene izuzetne vokalne sposobnosti i pomogao joj da potpiše ugovore sa izdavačkim kućama Interscope Records i KonLive Distribution. NJeno umetničko ime nastalo je inspirisano pesmom "Radio Gaga" grupe Queen.

Njen prvi album, pod nazivom "The Fame", objavljen je 2008. godine. Prva dva singla sa albuma, "Just Dance" i "Poker Face", postigli su veliki međunarodni uspeh. Prvi je bio nominovan za Gremi nagradu u kategoriji najbolje dens pesme, dok je drugi dostigao prvo mesto na čak 20 top-lista širom sveta. Sam album i njegovih pet singlova su širom sveta prodati u višestrukim zlatnim i platinastim tiražima. Odličan uspeh postigla je i sa naredima albumima i singlovima. Poznata je po ekscentričnim nastupima i stalnim promenama modnih stilova.

Na Gagu su najveći uticaj imali rok muzičari kao što su Dejvid Bouvi i grupa Queen, pevači Majkl DĐekson i Madona, umetnik Endi Vorhol, pesnik Rajner Marija Rilke i moda. Jednom prilikom izjavila je kako obožava modu i da je moda sve za nju, kao i da je tu ljubav nasledila od majke. Ona je takođe rekla da se najbolje pronalazi u odeći marke Versaće i da Donatelu Versaće smatra svojom muzom u mnogim stvarima. Gaga poseduje sopstveni producentski tim "House of Gaga", koji vodi ona lično. Tim kreira njenu odeću, radi na scenskim efektima i njenim frizurama tokom nastupa. Sa Tejlorom Kinijem je u vezi od 2011, a verili su se u februaru ove godine.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.