Renoar na američkoj buvljoj pijaci kupljen za 50 dolara

Izvor: Politika, 09.Sep.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renoar na američkoj buvljoj pijaci kupljen za 50 dolara

LONDON – Slika koju je jedna žena kupila na buvljoj pijaci u Virdžiniji za 50-ak dolara ispostavilo se da je bila odlična kupovina, jer je, zapravo, reč o delu francuskog umetnika Pjera Ogusta Renoara.

Kako prenosi BiBiSi, žena je sliku kupila zajedno sa kutijom u kojoj su se našle i lutka i plastična krava, a sve po ceni od 50ak dolara.

Kada je žena, potaknuta pločicom „Renoar” na ramu, sliku odnela jednoj aukcijskoj kući na procenu ispostavilo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je reč o Renoaraovoj slici „Prolazak brodova Senom” iz 1879.

Očekuje se da će slika na aukciji krajem meseca biti prodata za 100.000 dolara. Za sada se ne zna kako je slika, koja je kupljena u jednoj pariskoj galeriji 1926. godine, dospela na pijacu.

Tanjug

objavljeno: 09/09/2012
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.