Real, odbij! Čelsijeva 18+ ponuda za Azara

Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2017, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real, odbij! Čelsijeva 18+ ponuda za Azara

Belgijancu ponuđena uloga glavnog glumca na Stamfordu

Ugovor ističe tek za tri godine, ali svi se uplaše kad čuju da se Real interesuje za njihovog igrača. Pa je tako Čelsi rešio da predupredi eventualnu agresiju iz Madrida i organizovao je sastanak na kome je Edenu Azara dostavljena ponuda koja se ne odbija.

Londonski Standard, poslovično dobro upućen u zbivanja u Čelsiju, tvrdi da je rukovodstvo Plavaca reprezentativcu Belgije ponudilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << novi ugovor sa nedeljnom platom od neverovatnih 300.000 funti nedeljno što mu na godišnjem nivou izađe na nešto više od 18.000.000 evra!

Želja Čelsijeve uprave je da Azaru jasno stavi do znanja: kaži DA i bićeš naš glavni igrač u narednim godinama, ostatak ekipe selektiraćemo prema tebi.

Azar je trenutno na ugovoru od 200.000 funti nedeljno što je negde oko 12.000.000 po sezoni. Ali kako se šuška da je Real spreman da Čelsiju ponudi čak 100.000.000 za Belgijanca, a nije Romanu Abramoviču do para koliko se plaši da bi tolika suma zavrtela mozak samom Azaru, Plavci su se potrudili da na tortu stave višnjicu.

Sličan razgovor uprava Čelsija nedavno je obavila i sa Tibom Kurtoom, koji je javno isticao da je srećan u Londonu i da nema problem da ostane. Navodno se ni Azaru ne ide.

"Njega jednostavno ne možeš da zameniš ni sa 100.000.000. Znam da to zvuči preterano, ali samo pogledajte okolo: Kristijano Ronaldo je već u godinama, Nejmar i Lionel Mesi bi koštali mnogo više. Sa Edenom znaš šta dobijaš. On je jedan od igrača koje moraš da zadržiš", rekao je nedavno i bivši Azarov saigrač i Čelsijeva legenda Frenk Lampard.

I zaista, ove sezone Azar je sa 15 golova, što mu je lični rekord, bio jedan od najzaslužnijih za povratak titule na Stamford i povratak Čelsija u Ligu šampiona. A taj plasman u Ligu šampiona značio je i signal za Antonija Kontea - kupuj! Kupuj skupo! Abramovič bi opet na krov Evrope.

Sa druge strane, spekuliše se da bi Asmir Begović mogao da ode u Bornmut za 12.000.000 funti (oko 14.000.000 evra). Bornmut navodno nudi sve skupa 30.000.000 funti (35.000.000 evra) za Begovića i Nejtana Akea, ali Čelsi nije voljan da ovog drugog pusti da ode, posebno zato što su mu u igračkom kadru potrebni i igrači odgajani u Engleskoj.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.