Ramzi može na Olimpijske igre

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Okt.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramzi može na Olimpijske igre

Generalni sekretar Olimpjskog komiteta Bahreina šeik Ahmed bin Hamad Al Kalifa izjavio je da bi Rašid Ramzi, kojem je zbog dopinga oduzeta zlatna medalja na Igrama u Pekingu, mogao da učestvuje na Olimpijskim igrama u Londonu.

Ukoliko Remzi postigne dobre rezultate i dobije odobrenje Međunarodnog olimpijskog komiteta, on će se takmičiti na 1.500 metara u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Londonu – rekao je Al Kalifa.
On je naglasio da će Bahrein zatražiti od MOK–a da dopusti Remziju da se takmiči, pošto je Medunarodni sud za arbitražu u sportu poništio pravilo MOK–a po kojme se svakom sportisti koji je suspendovan na više od šest meseci zabranjuje učešće na narednim Olimpijskim igrama.
Remzi je 2008. godine doneo Bahreinu prvu zlatnu olimpijsku medalju u istoriji te zemlje, ali mu je ona zbog pozitivnog doping nalaza na zabranjenu supstancu CERA oduzeta, a njemu izrečena dvogodišnja suspenzija.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.