Rahoj: Branićemo interese Španaca

Izvor: B92, 09.Avg.2013, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj: Branićemo interese Španaca

Madrid -- Španija će preduzeti "sve neophodne mere" da zaštiti svoje interese na Gibraltaru, rekao je španski premijer Marijano Rahoj, povodom spora sa Londonom.

"Preduzećemo sve adekvatne zakonske mere kako bismo odbranili interese Španaca", dodao je on nakon sastanka sa španskim kraljem Huanom Karlosom.

Britanski premijer Dejvid Kameron je pre dva dana u telefonskom razgovoru upozorio španskog premijera da tenzije na granici Gibraltara prete da ugroze odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Londona i Madrida.

Kameron je, takođe, rekao Rahoju da se stav Velike Britanije o suverenitetu Gibraltara neće promeniti, a Rahoj je britanskom premijeru preneo da je namera Gibraltara da izgradi greben neprihvatljiva.

Gibraltar je optužio Španiju da namerno zadržava automobile koji ulaze na tu malu britansku prekomorsku teritoriju, detaljno pretresajući svako vozilo, pa se na granici poslednjeg vikenda u julu čekalo i po sest sati, prenosi AFP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.