RT: Julija Skripalj opisala „dezorijentisanu“ epizodu u Velikoj Britaniji

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Julija Skripalj opisala „dezorijentisanu“ epizodu u Velikoj Britaniji

Izvor: VostokRT

Otrovana žrtva u Salisberiju, Julija Skripalj obratila se porukom preko policije u Londonu. Julija je saopštila da je na putu oporavka. Ona i njen otac Sergej su napadnuti, kako se navodi, nervnim agensom 4. marta.

Julija je u četvrtak saopštila kako je "cela epizoda donekle dezorijentisana".

"Probudila sam se pre nedelju dana i drago mi je da kažem da moja snaga svakodnevno raste", rekla je 33-godišnjaka u poruci koju je londonska policija prenela za nju.

"Zahvalna sam na interesovanju za mene i za mnoge poruke dobre volje koje sam dobila."

Yulia Skripal thanks people of Salisbury and hospital staff https://t.co/t6BO7UFzye pic.twitter.com/2raifFQafB
— Metropolitan Police (@metpoliceuk) April 5, 2018
"Siguran sam da cenite da je čitava epizoda nekako dezorijentisana i nadam se da ćete poštovati moju privatnost i porodicu tokom perioda mog oporavka."

Prošle nedelje je saopšteno da je Julija bila u stabilnom stanju nakon pada u komu posle hemijskog napada. Rođaka iz Moskve, Viktorija Skripalj je saopštila da je razgovarala sa Julijom i da će ruska novinska agencija uskoro objaviti razgovor.

"Rekla je da je sve u redu i da sve ide dobro", rekla je Viktorija. "To je sve što mogu reći."



Viktorija je takođe snimila telefonski razgovor sa Julijom, a koji je kasnije obkavila "Rusija 1". Julija je saopštila da ni ona, ni njen otac nemaju zdravstveni problem koji se ne može rešiti.

Tokom snimka čuje se Viktorija kako govori Juliji: "Ako sutra ujutro dobijem vizu, u ponedeljak ću biti kod vas", a Julija je odgovorila "niko ti neće dati vizu".

U jednom trenutku, Julija je prekinula Viktoriju od ulaska u dubinu o tome šta se desilo, insistirajući "kasnije ćemo pričati, kasnije. Ukratko, sve je u redu".

Na pitanje o njenom ocu Sergeju Skripalju, za koga se još uvek smatra da je u kritičnom stanju, može se čuti kako Julija odgovora - "Sve je u redu. Sada se odmara, spava. Svi smo dobro. Nikome nije naneta nepopravljiva šteta."

"Uskoro ću biti puštena", dodala je ona.

Julija i njen otac Sergej Skripalj pronađeni su na klupi u Salisberiju 4. marta, nakon što su napadnuti sa nervnim agensom A-234, zvanom "Novičok". 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.