RAT NA ULICAMA LONDONA: Opšta tuča Jermena i Azerbejdžanaca (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 22:11

RAT NA ULICAMA LONDONA: Opšta tuča Jermena i Azerbejdžanaca (VIDEO)

Provokacije nisu mogle biti izbegnute

Oko 150 Azerbejdžanaca organizovalo je protest ispred ambasade Jermenije u Londonu, a malo kasnije na istom mestu su se pojavili i predstavnici jermenske dijaspore, nakon čega je došlo do sukoba dve strane, saopštila je ambasada Azerbejdžana.

Azerbejdžanci koji žive u Londonu nosili su zastave svoje zemlje, a okupili su se kako bi osudili dejstva vojske Jermenije na granici sa Azerbejdžanom.

And then they call us >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << the aggressors? Right in front of the Armenian Embassy in London. Look at that Azeri dog who came to the Armenian side and ripped the poster from someone’s hand in order to cause chaos. pic.twitter.com/SUouGuCm3m

— Grigor (@GrigorKupelian) July 17, 2020

Demonstranti su uzvikivali parole kojim su isticali da je Karabah azerbejdžanski. Ambasada Azerbejdžana je naglasila da su Jermeni pokušali da izazovu provokacije, ali da u tome nisu uspeli, jer su Azerbejdžanci pokazali "suzdržanost". Međutim, snimci prikazuju da sukob ipak nije izbegnut.

Azerbaijani and Armenians clash at a protest in London pic.twitter.com/CQNk2bbh1V

— Cavid Ağa (@cavidaga) July 17, 2020

Podsetimo, ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rešio da se pozabavi situacijom između Jermenije i Azerbejdžana kako bi se izbegla eskalacija. Ministar odbrane Turske je nedavno izjavio da Ankara može pružiti Azerbejdžanu vojnu pomoć.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.