RASKOL PRED KRUNISANJE! Princ Hari stigao u London, a ovakav tretman kraljevske porodice niko nije očekivao

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 09:28

RASKOL PRED KRUNISANJE! Princ Hari stigao u London, a ovakav tretman kraljevske porodice niko nije očekivao

Nakon brojnih nagađanja da li će sa njim doći i Megan Markl, sada je sve jasno!

Krunisanje kralja Čarlsa III zakazano je za danas u 11 h. Oči javnosti u Britaniji uperene su na dvor i predstojeće događaje. Čarls III će zvanično biti postavljen na britanski presto nakon smrti majke, kraljice Elizabete II.

Ceo raspored i tok krunisanja možete pročitati OVDE.

Ono što međutim najviše intrigira javnost su narušeni odnosi u kraljevskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << porosici. Raskol između prinčeva Vilijema i Harija i njihovih porodica, kao i pitanje koje je mesecima unazad mučilo pratioce krune, a to je da li će svi članovi porodice prisustvovati krunisanju i kakav će status u tom slučaju imati.

Pojedini mediji preneli su da je par odugovlačio sa saopštenjem o dolasku, jer su želeli da znaju tačan raspored sedenja, odnosno ko će sedeti iza, a ko ispred njih. Šuškalo se da ih je interesovalo da li će Megan biti u prvom redu.

Isti izvori tvrde da je odluka da Kejt Midlton dobije mesto ispred Megan dovela do toga da supruga princa Harija ne prisustvuje ceremoniji.

Iako britanski mediji nisu dobili odgovor od portparola para ni od Bakingemske palate vezano za ovu temu, izvori bliski paru tvrde da su održani brojni „prekookeanski razgovori“ kako bi se ovo pitanje razrešilo.

Na kraju je u London stigao samo princ Hari, bez Megan Markl.

Princ Hari sleteo je u London uoči krunisanja njegovog ocakralja Čarlsa Trećeg, pišu strani mediji. Hari je leteo komercijalnim letom, i još uvek se ne zna koja će njegova uloga biti u sutrašnjem velikom kraljevskom događaju, kada će Čarls i Kamila, biti krunisani u Vestminsterskoj opatiji.

Princ Hari će navodno sedeti deset redova iza članova kraljevske porodice, a kako prenose britanski mediji porodica je zauzeta organizacijom i pripremama za krunisanje i nemaju vremena da se sada bave rešavanjem unutrašnjih konflikata.

Kako izveštava Pejdž Siks, Hari će se vratiti u Los Anđeles već dva sata nakon krunisanja, kako bi proslavio sinovljev rođendan, a dok je u Londonu prenoći će na imanju Frogmor, odakle je izbačen sa suprugom pre samo nekoliko meseci, po naredbi kralja Čarlsa.

Kako je ocenjeno, mnogi članovi porodice još uvek su besni zbog Harijevih izjava koje je naveo u svojim memoraima "Spare" (Rezerva). Čak, analitičari koji se bave ovom temom smatraju da princ Vilijam ne planira da razgovara sa Harijem, dok će drugi članovi porodice samo pozdraviti sa Harijem, ali ne više od toga.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U RASKOŠNOJ KOČIJI I UZ STROGO OBEZBEĐENJE - Kralj Čarls III stigao na krunisanje u pratnji kraljice Kamile (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023

Britanija danas zvanično dobija novog vladara!..Svečana ceremonija krunisanja kralja Čarlsa III, počela je u 10 i 20h, a kraljevska kočija stigla je ispred Vestminsterske opatije u 11h...Kralj Čarls III biće danas krunisan u okviru ceremonije koja je daleko skromnija u odnosu na onu koja je pripremana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

TEŽAK INCIDENT NA KRUNISANJU ČARLSA III: Publika na ceremoniji u šoku, snimak se širi društvenim mrežama (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023

Prethodno je jaka kiša omela povorku konja koje su jahali pripadnici vojnih i oružanih snaga tokom parade...Tokom krunisanja britanskog kralja Čarlsa III dogodio se incident kada je jedan uznemireni konj, koji je bio deo kraljevske procesije, uleteo u publiku koja je na ulicama Londona pratila događaj...A...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.