Psiholog sa srpskim sportistima u Londonu

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Jul.2012, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psiholog sa srpskim sportistima u Londonu

U sastavu delegacije OKS koja će putovati na Igre u London biće i dvoje stručnjaka Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Fizioterapeut Marko Bukvić biće deo medicinskog tima na najvećem planetarnom takmičenju, dok će dr Ljubica Bačanac u svojstvu psihologa pružati podršku olmpijcima Srbije.
Vrhunski takmičari su pred odlazak u London prošli eksplorativni–ciljani intervju sa timom psihologa Zavoda za sport, koji su obavljali konsultativno savetodavne razgovore da bi dobili više informacija o očekivanjima sportista, njihovim ciljevima ili  problemima u toku priprema pred veliko takmičenje.
Razgovor „licem u lice“ je dopuna psihološkom testiranju kako bi se stekla potpunija slika o sportistima i njihovim potrebama.
Angažovanje psihologa dr Ljubice Bačanac na Igrama zahtevaće rad na adaptaciji srpskih olimpijaca na specifičnu sociopsihološku atmosferu u olimpijskom selu, budući da je u nesvakidašnjem okruženju drugačiji ritam, raspored  rada i funkcionisanja i da se gubi svaki vid privatnosti.
Individualne sesije, za srpske učesnike najprestižnijeg takmičenja, biće priređene i da bi se potpomogla optimalizacija  kod takmičara koja se povezuje sa uspešnim nastupom i ostvarenjem zacrtanog realnog cilja.


Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.