Prvi pad cena u Britaniji od 1960.

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pad cena u Britaniji od 1960.

Potrošačke cene u Britaniji pale su u aprilu prvi put od 1960, pokazali su danas zvanični podaci u Londonu.

Britanski Zavod za statistiku navodi da je stopa inflacije prošlog meseca iznosila minus 0,1 odsto, u odnosu na nulti nivo iz marta, čime je evidentirana prva negativna inflacija u poslednjih 55 godina.

Zavod dodaje da je do pada potrošačkih cena mahom došlo zbog pojeftinjenja prevoza, pre svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << avionskih i brodskih karata.

Dugotrajni pad cena odnosno deflacija predstavlja razlog za zabrinutost budući da utiče na privrednu aktivnost i podstiče kupce da odlažu kupovinu, a preduzeća da odlažu investicije.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prvi pad cena u Britaniji od 1960. godine

Izvor: GdeInvestirati.com, 19.Maj.2015

LONDON - Potrošačke cene u Britaniji pale su u aprilu prvi put od 1960, pokazali su danas zvanični podaci u Londonu...Britanski Zavod za statistiku navodi da je stopa inflacije prošlog meseca iznosila minus 0,1 odsto, u odnosu na nulti nivo iz marta, čime je evidentirana prva negativna inflacija...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.