Protesti u Londonu za prekid bombardovanja Alepa

Izvor: Press, 23.Okt.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Londonu za prekid bombardovanja Alepa

Stotine demonstranata u Londonu, među kojima i glumica Keri Maligan, ostavili su plišane lutke mede ispred kabineta britanske premijerke Tereze Mej, zahtevajući veći angažman Velike Britanije kako bi se okončali napadi i bombardovanje sirijskog grada Alepa.
Demonstranti su podržali Amnesty International i druge organizacije koje su se u subotu okupile u Downing Streetu. Rekli su da lutke >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mede predstavljaju hiljade djece zarobljene u područjima Alepa, koja drže opozicioni pobunjenici, a koja su meta napada snaga sirijske vlade i njihovih ruskih saveznika.
Maligan je rekla da britanska vlada mora "da zauzme zaista jak stav i da izađe sa snažnim merama koje će se baviti ovim problemom".
Pozivi za akciju se kreću od oštrih sankcija prema Rusiji do uspostavljanja zone zabrane letenja iznad Alepa.
Britanski zvaničnici naglašavaju potrebu izvršavanja pritiska na Rusiju, ali su pokazali malo želje za pokretanjem vojne akcije.
Pogledaj vesti o: London,   Sirija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.