Protesti u Londonu i Berlinu zbog rata u Siriji

Izvor: B92, 17.Dec.2016, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Londonu i Berlinu zbog rata u Siriji

London -- Britanski doktori, medicinske sestre i bolničari protestovali su ispred Parlamenta u Londonu zbog napada na kolege koji spasavaju živote u Siriji.

Osim toga, protiv građanskog rata u toj zemlji organizovana su još dva protesta u nemačkoj prestonici.

Učesnici protesta koji je organizovala humanitarna organizacija Medekt (Medact) ležali su, praveći se mrtvi, na trotoaru ispred zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanskog Parlamenta.

"Kad ubijete jednog doktora, ubijete 100.000 ljudi o kojima više ne može da brine", pisalo je na njihovom transparentu.

Prema podacima te organizacije, od početka rata u Siriji 2011. godine bilo je najmanje 382 napada na 269 zdravstvenih ustanova.

U Berlinu su na dva mesta organizovani protesti zbog rata u Siriji.

Više od 1.200 ljudi, uglavnom turskih imigranata, protestovalo je zbog humanitarne krize u Alepu na trgu u berlinskom okrugu Nojkeln, mašući turskim i sirijskim zastavama.

Ispred zgrade Rajhstaga protestovalo je oko 900 ljudi, držeći sveće i transparente kojima su tražili prekid bombardovanja i mir u Siriji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.