Proslava kraljičinog dijamantskog jubileja

Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava kraljičinog dijamantskog jubileja

Završava se četvorodnevna proslava u čast 60 godina na tronu britanske kraljice Elizabete Druge.

Održana je služba u Katedrali Svetog Pavla u Londonu, da bi potom kraljica sa balkona Bakingemske palate pozdravila okupljene.

Osim godišnjeg obraćanja za Božić, kraljica retko direktno govori naciji. Proslava dijamantskog jubileja kraljice počela je u subotu, danom na konjskim trkama, a sutradan je nastavljena spektakularnim defileom oko 1.000 brodova na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Temzi.

Sinoć je u Londonu održan veliki koncert, čije su glavne zvezde bili Elton Džon, Pol Makartni, Širli Besi, Klif Ričard i Tom Džons, nakon čega je više od 4.200 svetionika upaljeno u Britaniji i inostranstvu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pop koncert za kraljicu

Izvor: Mondo, 05.Jun.2012

U Londonu održan veliki pop koncert povodom 60 godina od kada je kraljica Elizabeta druga stupila na presto. Spektakularan vatromet "aktivirala" kraljica.

Nastavak na Mondo...

Najveće britanske zvezde pevale na proslavi kraljičinog Dijamantskog jubileja!

Izvor: Svet, 05.Jun.2012

U Londonu je održan veliki pop koncert povodom 60 godina od kada je kraljica Elizabeta druga stupila na presto. Spektakularan vatromet 'aktivirala' je kraljica. Na koncertu ispred Bakingemske palate prvi je nastupio Robi Vilijams, zvezda Black Eyed Peas Will.i.am, J i bend JLS. Usledila je Grejs Džons,...

Nastavak na Svet...

Dijamantski jubilej kraljice Elizabete!

Izvor: Tracara.com, 05.Jun.2012

Britanska kraljica Elizabeta II juče je velikim koncertom proslavila dijamantski jubilej - 60 godina na tronu!Pre samog pop spektakla, koji BBC opisuje kao jedan od najspektakularnijih događaja ikada viđenih u Britaniji, priređen je piknik u bašti Bakingemske palate, kome je prisustvovalo 12 000...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.