Pronadjen akt Šona Konerija iz mladosti

Izvor: Beta, 05.Nov.2010, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronadjen akt Šona Konerija iz mladosti

LONDON, 5. novembra 2010. (Beta) - U jednoj škotskoj umetničkoj kolekciji pronadjen je akt za koji je Šon Koneri pozirao u mladosti, javio je Bi-Bi-Si.

Slika datira iz 1951, iz vremena kad je budući Džejms Bond kao model pozirao nag studentima slikarstva u Edinburgu. To ulje na platnu pronašali su rodjaci slikara Raba Vebstera koji je umro pre mesec dana, u 84. godini. Vebster je studirao slikarstvo na Likovnoj akademiji u Edinburgu gde je Koneri pozirao pre nego što je napravio prodor na filmu.

Kolekcija Raba Vebstera, koji je predavao likovno u srednjoj školi u mestu Selkerk, uskoro će prvi put biti javno predstavljena. Njegovi naslednici izjavili su da umetnik za života nikada nije izlagao niti prodao neko delo, a da će oni, s obzirom na količinu nasledjenih radova, biti prinudjeni da neke prodaju jer ne mogu sve da zadrže. "Nemamo predstavu koliko bi mogla da vredi slika Šona Konerija", rekao je jedan od njih.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slika nagog Šona Konerija

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Nov.2010

Medju slikama nedavno preminulog škotskog umetnika pronadjen je i jedan akt Šona Konerija kada je još bio na početku glumačke karijere. -- Kako javlja Bi-bi-si slika nagog Konerija, nezaboravnog u ulozi tajnog agenta 007, napravljena je 1951. godine kada je škotski glumac radio kao model

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Pronađen akt Šona Konerija iz mladosti

Izvor: NaDlanu.com, 05.Nov.2010

LONDON, 5. novembra 2010. (Beta) - U jednoj škotskoj umetničkoj kolekciji pronađen je akt za koji je Šon Koneri pozirao u mladosti, javio je Bi-Bi-Si. Slika datira iz 1951, iz vremena kad je budući Džejms Bond kao model pozirao nag studentima slikarstva u Edinburgu. To ulje na platnu pronašali...

Nastavak na NaDlanu.com...

šon Koneri pozirao nag!

Izvor: Svet plus, 05.Nov.2010

Još davne 1951.godine Scaron;on Koneri, buduči Džejms Bond je pozirao nag studentima slikarstva u Edinburgu.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.