Promocija Zapadnog Balkana pred međunarodnim investitorima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2019, 04:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija Zapadnog Balkana pred međunarodnim investitorima

Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke, u partnerstvu sa Fajnenšel Tajmsom, organizuje danas u Londonu poslovni forum na kome će međunarodnoj poslovnoj zajednici predstaviti Zapadni Balkan kao jedinstvenu investicionu destinaciju i uspešne kompanije regiona.

Na skupu "Investicione mogućnosti u brzorastućem regionu“ učestvovaće više od 120 političkih i poslovnih lidera iz regiona i sveta: premijeri Srbije, Albanije i Severne Makedonije – Ana Brnabic, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Edi Rama i Zoran Zaev, ministri zapadnobalkanskih vlada, predstavnici finansijskih institucija - EBRD-a, Svetske banke i Evropske investicione banke - i međunarodnih kompanija zainteresovanih za ulaganja i investicione prilike na Zapadnom Balkanu, od američkih, preko evropskih, do kineskih i japanskih.

"Ovo je prvi put da zajedno sa Fajnenšel Tajmsom, koji je i domaćin foruma, organizujemo promociju Zapadnog Balkana kao investicione destinacije sigurne za ulaganje, regiona u kome će sada uloženi novac, prema procenama međunarodnih analitičara, u narednih pet do sedam godina investitorima doneti veću zaradu nego ma bilo gde u Evropi", kaže Marko Čadež, predsednik PKS i Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma.

"Skup je prilika da predstavimo i uspešne regionalne kompanije koje okuplja naša zajednička komora i iskustava stranih investitora koji ovde već posluju“, dodaje on, navodi se u saopštenju PKS.

Ono što je po Čadežu najvažnije, jeste da će događaj okupiti top menadžere više od 70 multinacionalnih korporacija, kao što su Simens ili Rio Tinto, investicionih kompanija, banaka i fondova - Morgan Stenli, Nomura, MUFG Banka, Državna banka Indije, Komercbanka, BNP Pariba, BC Partners i MidEurope Partners, predstavnike Londonske berze, konsultantskih kuća, marketinških i agencija za istraživanje tržišta.

Poslovnu zajednicu regiona na skupu će predstavljati kompanije iz svih ekonomija regiona, među kojima su veliki regionalni igrači: Moji Brendovi, ASA Prevent, Balfin i Agna grupa, Luštica Divelopment, Portonovi, IGM Trade...

U sklopu foruma biće održano više panela posvećenih ključnim izazovima i ekonomskim perspektivama regiona, značaju stranih investicija i njihovom uticaju na dosadašnji i budući razvoj Zapadnog Balkana, kao i o ulozi i mogućnostima jačanja i razvoja domaćih kompanija.

Predstavnici globalnih korporacija, potencijalni investitori koji osmatraju investicione prilike na Zapadnom Balkanu biće u prilici da komuniciraju sa predstavnicima vlada i kreatorima politika bitnih za poslovanje u regionu, velikim regionalnim i međunarodnim kompanija koje su već investirale u regionu, kao i zvaničnicima međunarodnih finansijskih institucija, ekonomistima i konsultantima koji analiziraju uslove poslovanja u ovom delu Evrope, navodi se u saopštenju PKS.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.