Profesore Venger, nazad u đačku klupu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesore Venger, nazad u đačku klupu! (VIDEO)

Još jedan genijalan čas taktike Žozea Murinja u Londonu i pobeda Junajteda u derbiju - 1:3 (0:2)

Da, Žoze Murinjo igra tako što parkira autobus ispred gola. Da, Žoze Murinjo ima Davida De Heu sa sto ruku da mu čuva leđa, ali taj tako često olako ispljuvani Žoze Murinjo napravi taktiku iz koje njegov tim postigne tri gola usred >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Londona i očita lekciju Arsenalu sa kojim nastavlja da se igra iz godine u godinu - 1:3 (0:2).

Arsen Venger više ne treba da ima dilemu, ako ga je neko toliko puta nadmudrio taktički i rezultatski, onda je to Gospodin Posebni iz Portugalije, koji je još jednom pokazao da je majstor za pripremu utakmice.

Verovatno ni najveći pesimisti na Emiratima nisu slutili da će za samo 11 minuta na semaforu biti 0:2. Prvo Valensija, zatim i Džesi Lingard majstorski su matirali Petra Čeha iz akcija u kojima je Pol Pogba vodio glavnu reč. Bio je to perfektan performans Crvenih đavola koji su otvorili utakmicu iz snova i nagovestili veliku pobedu.

Daleko od toga da je Arsenal bio loš. Igrali su lepo domaćini, na momente vrlo dopadljivo, ali su imali na drugoj strani stvarno neverovatnog Davida de Heu koji je baš sve odbranio večeras.

Neverovatno zvuči, čak 14 odbrana imao je na meču golman Mančester Junajteda, a pravo je čudo kako u nekim situacijama lopta nije htela u mrežu. Istina, uspeo je Lakazet da ga matira početkom drugog dela na pas Remzija, ali je to bilo sve što su domaćini uradili na ovom meču, ako ne računamo promašaje.

Junajted im je na drugoj strani posle još jedne sjajne kontre spakovao još jedan gol u 63. minutu, opet preko hitronogog Lingarda za sjajni trijumf i hvatanje koraka u trci za liderom Mančester Sitijem koji je sada sa utakmicom više na pet bodova prednosti uoči gradskog derbija koji se igra na Old Trafordu sledećeg vikenda.

Imali su fudbaleri Arsenala brojčanu igrača više u završnici, Pol Pogba je zbog divljačkog starta dobio zaslužen crveni karton u 74. minutu, ali su Nemanja Matić i drugari do kraja uspešno odbranili svoj gol.

Srbin je odigrao fantastičan meč, ponovo je bio zid pred poslednjom linijom Mančester Junajteda i pokazao da je jedan od glavnih šofera u Murinjovom luksuznom autobusu, koji možda ne izgleda lepo kao Mančester Siti, ali itekako daje rezultate, a i to je sastavni deo fudbala. 



ENGLESKA 1 - 15. KOLO

Subota

Čelsi - Njukasl 3:1 (2:1)

/Azar 21, 74 penal, Morata 33 - Gejl 12/

Brajton - Liverpul 1:5 (0:2)

/Mari 51pen - Džan 30, Firmino 31, 48, Kutinjo 87, Dank 89ag/

Everton - Hadersfild 2:0 (0:0)

/Sigurdson 47, Kalvert-Levajn 73/

Lester - Barnli 1:0 (1:0)

/Grej 6/

Stouk - Svonsi 2:1 (2:1)

/Šaćiri 36, Dijuf 40 - Boni 3/

Vest Bromvič - Kristal Palas 0:0

Votford - Totenhem 1:1 (1:1)

/Kabasele 13 - Son 25/

Arsenal - Mančester Junajted 1:3 (0:2)

/Lakazet 49 - Valensija 4, Lingard 11, 63/

Nedelja

14.30: (2,80) Bornmut (3,10) Sautempton (2,65)

17.00: (1,10) Mančester Siti (11,00) Vest Hem (19,00)


*** kvote su podložne promenama

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.