Prodaje se klavir Fredija Merkjurija: Cifra neverovatna

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 19:40

Prodaje se klavir Fredija Merkjurija: Cifra neverovatna

Obožavaoci Fredija Merkjurija mogli bi da se zapitaju je li ovo san ili java kada uđu u repliku njegovog londonskog doma, u kom se nalaze hiljade predmeta preminulog frontmena grupe Kvin koji će se izložiti u petak.

O retkim predmetima, uključujući rukom pisane tekstove, umetnine i kolekcionarske predmete iz Merkjurijeve londonske kuće Garden Lodž, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brine njegova bliska prijateljica Mari Ostin od njegove smrtonosne upale pluća uzrokovane AIDS-om 1991.

Predmeti će prvi put biti javno izloženi na jednomesečnoj izložbi u Sotheby's, koja će većinu u septembru staviti na aukciju, a cene se kreću od 40 do nekoliko miliona funti. U središtu aukcije je Merkjurijev crni klavir Jamaha, procenjen na 2-3 miliona funti, odnosno 2.5-3.8 miliona dolara, na kojem je 1975. komponovao epsku pesmu "Bohemian Rhapsody".

Ostali predmeti za prodaju poput Merkjurijeve krune i kraljevskog plašta, koji je nosio na poslednjoj turneji sa Kvinom 1986., procenjuje se na 60.000-80.000 funti, a srebrni češalj za brkove Tiffany & Co na 400-600 funti.

Rukom pisani tekstovi pesme "We Are The Champions" procenjeni su na 200.000-300.000 funti, a za "Killer Queen" 50.000-70.000 funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodaje se klavir Fredija Merkjurija

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2023

Obožavaoci Fredija Merkjurija mogli bi da se zapitaju je li ovo san ili java kada uđu u repliku njegovog londonskog doma, u kojem se nalaze hiljade predmeta preminulog frontmena grupe Queen koji će se izložiti u petak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.