Probali smo ludilo koktele! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 08.Dec.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probali smo ludilo koktele! (FOTO, VIDEO)

Luka Ćinali nije mađioničar, ali su njegovi kokteli - magija!

On je jedan od najboljih svetskih bartendera. Italijan, ali već devet godina živi i radi u Londonu, gde u baru "Oriole", koji je nekoliko puta bio proglašen najboljim u svetu, pravi jedinstvene koktele.

"Uvek koristim sveže sastojke, koje pripremam pred gostima tako da mogu da prate ceo proces. Nikada, na primer, ne sipam već isceđen sok >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od limuna, već ga pravim na licu mesta", objasnio nam je Luka, koji je bio gost jednog beogradskog bara, u ponedeljak uveče.

Rekao nam je, takođe, i da za svoje koktele koristi više od 300 različitih začina! "Čak i za klasične koktele, koji postoje decenijama, ja isprobavam nove kombinacije začina."

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU:

Ovaj maštoviti Italijan o svemu vodi računa, pa tako koktele koje pravi služi isključivo uz slamčice od bambusa, nikako ne koristi one obične, plastične.

"Što se ostale opreme tiče, svuda gde gostujem nosim isključivo sve svoje, ono što sam godinama kupovao, a neke elemente sam čak i sam napravio."

Na pitanje - koje koktele, u moru onih koje zna da napravi, bi izdvojio kao najbolje, kaže sledeće: "Svaki bar u svojoj ponudi mora da ima: Dry Martini, Negroni i Tom Collins."

I na kraju, napravio nam je, pred našim očima njegov Bladi Meri, koji on zove - Blood and Bone.

Nećete verovati, ali u sok od paradajza, od kojeg se inače pravi ovaj koktel, dodao je malo majoneza koji sam pravi, kao i minijaturnu ćuftu. Da, ćuftu od mesa! Potom je ubacio razne začine: peršun, origano, bosiljak, morsku travu... sve to ugrejao i servirao u posudi od testenine. Ludilo!

Pogledajte video:



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.