Princ Hari tuži britanske vlasti: Ne oseća se bezbedno

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 08:25

Princ Hari tuži britanske vlasti: Ne oseća se bezbedno

Advokat princa Harija izjavio je na sudu u Londonu da bi tom članu britanske kraljevske porodice trebalo dozvoliti da ospori odluku vlade koja mu je uskratila pravo da plati policijsku pratnju prilikom posete Velikoj Britaniji.

Harijev advokat zatražio je od sudije da dozvoli vojvodi da pokrene sudski postupak protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i Izvršnog komiteta za zaštitu kraljevske porodice i javnih ličnosti zbog toga što su mu uskratili pravo da lično plati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje obezbeđenje, prenosi Asošiejted pres.

Portparol princa je rekao da njegov američki tim koji ga obezbeđuje nema nadležnost u inostranstvu, niti pristup obaveštajnim podacima u Velikoj Britaniji.

U fokusu današnjeg saslušanja je bila Harijeva tvrdnja da se ne oseća bezbedno kada bez policijskog obezbeđenja svoju malu decu dovodi iz SAD u Veliku Britaniju, navodi AP.

Britanska vlada je prestala da obezbeđuje Harija nakon što su on i njegova supruga Megan napustili svoje kraljevske dužnosti i preselili se u Kaliforniju 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.